Start » Activiteit » Masterclass Tjitske Jansen

Masterclass Tjitske Jansen

Soort: cursus
Wie: Schrijfcursus Amsterdam | Tjitske Jansen

Zaterdag 14 DECEMBER van 11.00 - 16.00 uur (incl. lunch).

Deze schrijfdag gaan we ons als archeologen tot onze eigen levensloop verhouden. De focus van onze archeologische werkzaamheden komt te liggen bij momenten en situaties die we niet begrepen. Bijvoorbeeld: je ging voor het eerst boodschappen doen en je moeder vroeg je halfvolle melk mee te nemen. Maar in de winkel zag je alleen flessen die vol waren. Het kan ook meer existentiële zaken betreffen. Of een element uit een verhaal of film dat je niet begreep. Of iets dat je hoorde op straat. Vervolgens onderzoeken we welke situaties prikkelend genoeg zijn om uit te werken. Dit kan zijn, doordat de situatie herkenbaar is of heel eigen; komisch; absurd; en/of tragisch. Het streven is om tot een afgeronde tekst te komen, maar ook dat je genoeg ideeën op doet om weer weken mee vooruit te kunnen.

JE BENT ER!
En bent de enige die met jouw ogen kan kijken. De enige die weet hoe het voor je is om te bestaan. Geen uur van jouw leven is inwisselbaar voor een uur uit het leven van een ander. Elk leven is een wereld op zich en er is niemand zo goed thuis in de wereld die jij bent als jijzelf. Valt er een betere reden te bedenken om je eigen bestaan te kiezen als inspiratiebron bij het schrijven? Deze masterclass is een creatieve ontdekkingsreis. Je gaat woorden vinden voor beelden en ervaringen die in je huizen. Je gaat werken aan teksten die het voor lezers mogelijk maakt een glimp op te vangen van hoe het is om jou te zijn.

Provincie: Noord-Holland
Waar: Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 14 DECEMBER van 11.00 - 16.00 uur (incl. lunch).
Hoeveel: € 135,- per dag.
Meer informatie: http://www.schrijfcursusamsterdam.nl/masterclass.html

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!