Start » Activiteit » Masterclass Tjitske Jansen

Masterclass Tjitske Jansen

Soort: cursus
Wie: Schrijfcursus Amsterdam | Tjitske Jansen

Zaterdag 7 DECEMBER van 11.00 - 16.00 uur (incl. lunch).

1. Het doel van kunst: de werkelijkheid ontdoen van de sluiter die er door gewoonten voor is komen te hangen. Zodat we die werkelijkheid weer kunnen zien alsof we haar voor het eerst zien. Kinderen en verliefden doen dat vanzelf. Maar we zijn geen kinderen meer en we zijn ook niet altijd verliefd. Hoe cultiveren we deze wakkerheid - het naar de wereld kijken alsof je hem voor het eerst ziet? Wanneer je vanuit die wakkerheid schrijft, wordt wat je schrijft vanzelf beter.

2. Show don't tell.
(Want iedereen kent de uitdrukking, maar het in het schrijven toepassen, is nog iets anders dan de uitdrukking kennen.)

JE BENT ER!
En bent de enige die met jouw ogen kan kijken. De enige die weet hoe het voor je is om te bestaan. Geen uur van jouw leven is inwisselbaar voor een uur uit het leven van een ander. Elk leven is een wereld op zich en er is niemand zo goed thuis in de wereld die jij bent als jijzelf. Valt er een betere reden te bedenken om je eigen bestaan te kiezen als inspiratiebron bij het schrijven? Deze masterclass is een creatieve ontdekkingsreis. Je gaat woorden vinden voor beelden en ervaringen die in je huizen. Je gaat werken aan teksten die het voor lezers mogelijk maakt een glimp op te vangen van hoe het is om jou te zijn.

Provincie: Noord-Holland
Waar: Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 7 DECEMBER van 11.00 - 16.00 uur (incl. lunch).
Hoeveel: € 135,- per dag.
Meer informatie: http://www.schrijfcursusamsterdam.nl/masterclass.html

  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!