Start » Activiteit » Masterclass Tjitske Jansen

Masterclass Tjitske Jansen

Soort: cursus
Wie: Schrijfcursus Amsterdam | Tjitske Jansen

DAG 2: zaterdag 30 november van 11.00 - 16.00 uur (incl. lunch).

1. De lezer kent jou niet. Hoe zorg je ervoor dat ze na de eerste zin de tweede zin wil lezen. En na de tweede zin de derde. De meeste lezers 'gaan niet met je mee', als je ze niet eerst verleidt. (En lezers die wel met je meegaan als je ze niet eerst verleidt, zijn mensen van wie je je kunt afvragen of je wel wilt dat die met je meegaan. :-)

2. In de Griekse mythologie is Mnemosyne (het geheugen) de moeder van de Muzen. De muzen, dat zijn de Godinnen van kunst en wetenschap. Dus: het geheugen is de moeder van de creativiteit. En ook van de gedachte en van het leren. Wij zijn van herinneringen gemaakt. Toch kan het ingewikkeld zijn om herinneringen die in ons liggen opgeslagen boven te krijgen. Hoe doe je dat?

JE BENT ER!
En bent de enige die met jouw ogen kan kijken. De enige die weet hoe het voor je is om te bestaan. Geen uur van jouw leven is inwisselbaar voor een uur uit het leven van een ander. Elk leven is een wereld op zich en er is niemand zo goed thuis in de wereld die jij bent als jijzelf. Valt er een betere reden te bedenken om je eigen bestaan te kiezen als inspiratiebron bij het schrijven? Deze masterclass is een creatieve ontdekkingsreis. Je gaat woorden vinden voor beelden en ervaringen die in je huizen. Je gaat werken aan teksten die het voor lezers mogelijk maakt een glimp op te vangen van hoe het is om jou te zijn.

Provincie: Noord-Holland
Waar: Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 30 november van 11.00 - 16.00 uur (incl. lunch).
Hoeveel: € 135,- per dag.
Meer informatie: http://www.schrijfcursusamsterdam.nl/masterclass.html

  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!