Start » Activiteit » Lekker literair

Lekker literair

Soort: overig
Wie: DOK Delft i.s.m. De VAK

Zondagmiddag: woorden die klinken.

Kom naar een heerlijke middag voor literaire en muzikale verrassingen. Voor kinderen en volwassenen.
14.00 – 15.00 uur: workshop schrijven voor kinderen vanaf 8 jaar
Je gaat zelf een gedicht schrijven, door eerst te luisteren naar een bestaand gedichten en verschillende muziekjes. Je wordt hierin begeleid door schrijfdocent Carla Scheepe-Belksma. Ook als je nog nooit een gedicht hebt geschreven, ben je van harte welkom.

14.30 – 15.30 uur: Zeemansgraf voor een kort verhaal
Dorothée Albers debuteerde met de roman Zeemansgraf voor een kort verhaal, een roman over drie generaties musici, over talenten familieverdriet. Ze leest voor uit dit werk en omlijst haar verhaal met muziekstukken die in het boek een belangrijke rol spelen. Na afloop is het mogelijk om vragen te stellen en om haar boek te kopen.
15.00 – 17.00 uur: workshop boekenleggers en sleutelhangers maken
Je maakt met plaatjes uit prentenboeken en met scrabblesteentjes echte kunstwerkjes: een boekenlegger of een sleutelhanger. Patricia van Twinkeldekrinkel begeleidt deze workshop. Zij weet uit de gekste dingen iets moois te maken.

15.30 – 15.45 uur: Stapelgedichten maken
Stapelgedichten zijn korte gedichten die je maakt door boeken op elkaar te stapelen. De titels op de ruggen vormen het gedicht. DOKmederwerkers en de schrijfdocenten van De VAK helpen mee om u de mooiste gedichten te laten maken. De resultaten worden op foto vastgelegd.

16.00 – 17.00 uur: Open podium
Voor iedereen die schrijf of muziek maakt en zijn eigen werk aan anderen wil laten horen: verhalen, gedichten, spoken word, columns, liedjes, raps; alles is welkom. Maximale performerstijd is vijf minuten. Om zeker te zijn van een plaatsje kunt u zich opgeven via de mail: coordinatorschrijven@vak-delft.nl
Kijk op de website voor de laatste update van het programma: https://www.vak-delft.nl/cursusaanbod/schrijven/le...

Provincie: Zuid-Holland
Waar: Delft
Wanneer: zondag 24 november
Hoeveel: gratis
Meer informatie: https://www.vak-delft.nl/cursusaanbod/schrijven/lekker-literair-op-24-no...

  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!