Start » Activiteit » Focus op Schrijven - met feedback van Anne Wil Petterson

Focus op Schrijven - met feedback van Anne Wil Petterson

Soort: schrijfvakantie
Wie: Il Bene - zomer(schrijf)cursussen

Is je wens om in eigen tempo en in alle rust aan jouw manuscript of je verhaalidee te werken en bij specifieke aspecten van het schrijven coaching te krijgen? Onderzoek samen met Anne Wil Petterson waar de focus tijdens deze retraite op zal komen te liggen en breid zo je literaire mogelijkheden uit.

Schrijven is bovendien een solitaire bezigheid, maar met verschillende schrijvers samenzijn kan motiverend en inspirerend werken. We houden de groep klein (maximaal 7 personen) om rust en concentratie te waarborgen.

Schrijfdocent en auteur Anne Wil Petterson
studeerde filosofie en literatuur aan de City University of New York en volgde creative writing workshops met o.a. Susan Sontag. Zij werkte als redacteur voor St. Martins Press en schreef voor Amerikaanse tijdschriften als Harper’s Weekly en New York Magazine.
Sinds haar terugkeer naar Nederland doceert zij schrijftraining en proza in het Nederlands en in het Engels aan de Schrijversvakschool Amsterdam en aan de School of Writing van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zij schrijft fictie en non-fictie in beide talen.
Bij uitgeverij Aksant verscheen haar Studie richting Amerika.

Anne Wil ziet het zo:
'Kun jij die terugkerende problemen benoemen en de zwaktes of vaagheden in je werk aantonen? Denk daarbij aan bv. het schrijven van dialogen, spanning opbouwen of de donkere kanten van personages duiden.
In een individueel coachingsgesprek zal ik jouw vragen evalueren of helpen (her)formuleren waarna je aan de slag gaat met een deel uit jouw werk dat aandacht behoeft. Bij de prijs inbegrepen zijn 3 feedback- of coachingsessies. Ter voorbereiding op de week ontvangt ik 1 á 2 pagina’s tekst en wil daarbij van ieder weten waar de focus waarschijnlijk op zal komen te liggen.'

De locatie en het verblijf
In het grote, oude familiehuis op de berg lijkt de tijd stil te staan en kun je voor even afstand nemen van de rest van de wereld. Het sfeervolle huis is omgeven door een grote tuin en er zijn verschillende plaatsen om buiten, in de schaduw, te schrijven. Ter afwisseling kun je er heerlijk lezen of op de bergpaden pal naast het huis of naar het dichtstbijzijnde dorp wandelen.
Veel van wat wij als Italiaanse gastvrijheid ervaren, speelt zich aan tafel af. De maaltijden worden daarom in die traditie klaargemaakt met verse seizoensgroenten en volgens familierecepten. We tafelen samen onder een boom of in het hart van het huis, de oude keuken.

Prijzen zijn inclusief:
-7 overnachtingen op eenpersoonskamers met gedeelde badkamer,
-alle maaltijden,
-(toeristen)belasting,
-3 feedback- of coachingsessies met de docent (meeruren tegen € 50 p/u).

Exclusief:
-reiskosten,
-materiaal,
-reisverzekering

Provincie: buitenland
Waar: Italië
Wanneer: 26 agustus - 2 september 2018
Hoeveel: € 855
Meer informatie: https://www.ilbene.nl/focus-op-schrijven

Schrijven

Ontvang de gratis nieuwsbrief boordevol tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
Schrijven
  • 5 essentiële schrijftips van Jonas Jonasson (De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween)
  • Alles over het schrijven van een familieverhaal
  • Zo maak je tijd om te schrijven
  • Stoomcursus literaire non-fictie
  • Wat kunnen romanschrijvers leren van toneelschrijvers?
  • Niet de plot, maar het ritme is essentieel voor een goed verhaal
  • Suspense opbouwen? Doseer je informatie

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 23 juli 16:00 u. een abonnement!

WORD ABONNEE