Start » Activiteit » Durf!Schrijf of schrijfmeters maken met Marije Klein

Durf!Schrijf of schrijfmeters maken met Marije Klein

Soort: schrijfvakantie
Wie: il Bene zomer(schrijf)weken

Wilt u het verhaal of businessboek afmaken waar u aan begonnen bent? Wilt u in een schrijfflow komen? Of wilt u aan de hand van opdrachten nieuwe manieren van schrijven vinden? Deze schrijfweek is voor iedereen die affiniteit heeft met schrijven. Beginnend én ervaren, voor diegenen die begeleiding en opdrachten willen, of voor mensen die een kritisch en professioneel oog zoeken voor hun teksten.
​​
Met/zonder schrijfbegeleiding
Er zijn twee opties: u vindt het prettig om van een schrijfdocent technieken te leren en opdrachten te krijgen om aan de slag te gaan, of u zoekt een heerlijke schrijfplek waar een professionele schrijfcoach is die feedback geeft op uw teksten. Aan u de keuze.

Schrijfmeters maken met dagelijks feedback
U komt schrijven op een heerlijke plek waar rust heerst en u ongestoord kunt werken. U werkt aan uw verhaal, boek of blog en u heeft dagelijks feedbackgesprekken of sparringsgesprek met de schrijfcoach. Zit uw verhaal op koers? Zijn er technieken die u wilt verfijnen, zoals het schrijven van dialogen, het tot leven brengen van personages? Of zoekt u een journalist als proeflezer voor uw zakelijke tekst?

Durfschrijf!, het hele programma met workshops
Onze DurfSchrijf!-methode is bedoeld om obstakels uit de weg te ruimen en gewoon te beginnen of door te gaan met schrijven. De workshops bieden handvatten om te blijven schrijven en in de juiste schrijfflow te komen.

De ochtend start met een workshop en schrijfopdrachten die ’s middags kort worden besproken. Tussendoor heeft u ruim de tijd om aan de opdrachten te werken, aan uw eigen verhaal te schrijven of van de omgeving te genieten. Dit is het globale programma:

Maandag – Aankomstdag
Dinsdag – De dag van het begin. De ochtendworkshop staat in het teken van ‘beginnen’. Welke zin staat als eerste op papier? Begin je met het begin, of begin je met het einde? Aan de hand van schrijfoefeningen maken we het creatieve brein los.
Woensdag – De dag dat alles korter moet. Vandaag staan de oefeningen in het teken van inkorten. Waarom zou je inkorten? Waarom niet? Als je moet inkorten, hoe doe je dat dan het best?
Donderdag – Rustdag. Bij voldoende belangstelling is er ’s middags een workshop Pasta of Pesto maken.
Vrijdag – Voeldag. Excursie in de omgeving. We doen korte schrijfoefeningen, maar we gaan vooral ons eigen gevoel opschrijven. Wie ziet wat? Wat voel je daarbij? Hoeveel verhalen volgen uit één wandeling?
Zaterdag – Inspiratiedag. De oefeningen staan vandaag in het teken van ‘inspiratie’. Hoe doe je inspiratie op? Wat werkt voor jou om nieuwe ideeën te krijgen? Bestaat er zoiets als een writers block, of is ‘geen inspiratie hebben’ gewoon schrijversluiheid?
Zondag – Vertrekdag

Wie is Marije Klein?
Marije Klein werkte twintig jaar als journalist voor krant, radio televisie en schrijft columns, blogs en verhalen in verschillende online en offline magazines. Nu is Marije onder andere schrijfdocent op een beroepsopleiding. Daarnaast organiseert zij vanuit haar tekst- en communicatiebureau Mtekst schrijfcursussen aan volwassen volgens de door haar (mede)ontwikkelde DurfSchrijf! methode. Verder redigeert zij fictie, non fictie en businessboeken en schrijft journalistieke artikelen en columns.

Kosten: € 875 voor de cursusweek met les, € 545 als retraite met alleen feedback.
Tot 1 maart kost de week met les slechts € 795!

Prijzen zijn inclusief:
-6 overnachtingen op eenpersoonskamers met gedeelde badkamer,
-alle maaltijden (met uitzondering van de vrije dag)
-(toeristen)belasting
-feedback- of coachingsessies met de docent
* een kamer delen geeft 10% korting.

Prijs is exclusief:
-de reis van en naar de locatie
-schrijfmateriaal
-reis- of annuleringsverzekering

Provincie: buitenland
Waar: Toscane
Wanneer: 10 - 16 juni 2019
Hoeveel: € 870 met cursus € 545 als retraite met feedback
Meer informatie: https://www.ilbene.nl/schrijfmeters-maken-en-durfschrijve

  • De grootste uitdaging voor iedere schrijver: de erotische scène
  • Zo repareer je een haperend plot
  • 8 manieren om taalvouten te voorkomen
  • De 10 schrijfregels van Carolina Trujillo en Henk van Straten
  • Je debuutroman schrijven in New York, Bert Moerman deed het
  • Schrijftips van bestseller auteur Abdelkader Benali
  • Alles wat je moet weten over het schrijven van dialogen
  • De schrijfgeheimen van Ingmar Heytze
  • Waar let een bureauredacteur op?
  • Een nieuwe editie van ons literaire katern Alice met daarin o.a. de winnaars van onze schrijfwedstrijd 'De Bruiloft'

Als je je aanmeldt vóór maandag 25 maart 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!