Start » Activiteit » Cursus “Vitale Verhalen©” - schrijf je leven

Cursus “Vitale Verhalen©” - schrijf je leven

Soort: cursus
Wie: schrijfjestuk.nl

Herken je dit? Je hebt wel flarden van verhalen van vroeger in je hoofd, maar hoe zet je ze op papier? Je hebt succes op verjaardagsfeestjes met je verhalen over vroeger, maar ze staan nog niet op papier. Je hebt dingen meegemaakt die je graag voor de toekomst wil vastleggen. Maar...met welke beelden, beschrijvingen en woorden vertel je het verhaal dat je wil vertellen? Moet het een gedicht worden of krijgt de tekst een andere vorm? Hoe kun je die verhalen bewaren voor jezelf, kinderen of andere dierbaren?

Schrijf!
Schrijf je verhalen tot leven, schrijf met al je zintuigen, verras en prikkel! In de zes bijeenkomsten kun je je eigen manier van werken en schrijven ontdekken. Er zijn namelijk heel wat invalshoeken en thema's die je pen in beweging kunnen zetten: je eerste herinnering, de eerste schooldag, foto's, trefwoorden, je speelgoed, bij opa en oma thuis, 's avonds buiten spelen, vriendschappen. En nog veel meer.

Hoe
Samen schrijven over je leven, dat doen we in een ontspannen sfeer, met minimaal vijf en maximaal acht personen. De oefeningen zorgen dat je het schrijven in je vingers krijgt. We schrijven in de vorm van verhalen, gedichten en meer. Letten op stijl, structuur en verteltechniek. Dat levert vaak verrassende resultaten op.

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor iedereen die plezier beleeft aan schrijven en over het eigen leven wil schrijven. Aan het eind van elke les krijg je een opdracht mee. Dit geeft je de gelegenheid om thuis verder te werken en te oefenen met het geleerde uit de les. In de volgende les bespreken we het huiswerk gezamenlijk. Je leert tijdens de cursus ook veel van je medecursisten.

Wanneer en meer
De cursus gaat door bij minimal vijf aanmeldingen. En er is plek voor maximaal acht deelnemers, zodat je voldoende persoonlijke aandacht krijgt. De cursus vindt plaats op vrijdagmiddag, van 13.30 tot 16.00 uur, in de Sittardse Schrijfstudio, de locatie en meer vind je op de website. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

De cursusdata:
4, 11 en 25 oktober en 1, 15 en 22 november 2019. Aanmelden kan via de knop "Aanmelden Vitale Verhalen" bovenaan op de website. Je ontvangt daarna verdere informatie. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact!

Provincie: Limburg
Waar: Sittard
Wanneer: 4, 11 en 25 oktober en 1, 15 en 22 november 2019
Hoeveel: €185,-
Meer informatie: https://schrijfjestuk.nl/vitale-verhalen

Lees Schrijven Magazine
  • Schrijflessen van thrillerkoning Stephen King
  • Wanneer ben je klaar voor een uitgeverij?
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • Wat kun je doen tegen een schrijfdip?
  • Hoe voorkom je langdradige dialogen?

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

Introductiekorting!
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!