Start » Activiteit » Cursus Creatief schrijven (15 weken)

Cursus Creatief schrijven (15 weken)

Soort: cursus
Wie: Schrijfcursus Amsterdam | Gijsje Kooter

Hoe kies je je onderwerp en hoe schrijf je precies dat wat je wilt schrijven? De opdrachten bestaan uit gerichte schrijfoefeningen tijdens de les. Zo'n oefening kan een fragment opleveren dat het begin is van een groter geheel. Ook krijg je opdrachten mee naar huis, waarvan het resultaat de volgende les besproken wordt.
Je werkt naast- of met behulp van de oefeningen toe naar een kort verhaal zodat je aan het eind van de cursus ook echt iets tastbaars hebt.

Er wordt gewerkt aan woordkeuze, metafoor, ritme, personage, tijd, plaats en handeling, epifanie, sfeer, context, vorm versus inhoud, perspectief, stijl, dialoog, tekst en subtekst, structuur, de functie van suggererend taalgebruik, spanningsboog, plot en nog veel meer aspecten waar je keer op keer mee te maken krijgt bij het schrijven. Je oefent je in het geven en ontvangen van gefundeerde kritiek op het binnen de cursus geschreven werk van jezelf en je medecursisten. Je schrijft vanuit diverse perspectieven en over verschillende onderwerpen. Tijdens de besprekingen van het werk zal je stijl of onderwerp zich uit het geschreven materiaal destilleren.

De schrijfcursus is een goede cursus voor beginners en gevorderden en biedt voor ieder een flink palet aan schrijftechnieken. Je bent ongeveer 2 uur per week kwijt aan huiswerk.

Provincie: Noord-Holland
Waar: Amsterdam
Wanneer: Data: 8, 15, 22, 29 januari, 5, 12, 26 februari, 5, 12, 19, 26 maart, 2, 9, 16 en 23 april 2019 Tijd: Dinsdagavond 19.00 - 22.00 uur
Hoeveel: € 875,- (combikorting tot 1 nov. 2018)
Meer informatie: http://schrijfcursusamsterdam.nl/schrijfcursus.html

MIs het komende nummer van Schrijven Magazine niet!

THEMA: Schrijf die familieroman!

  • 9 tips om jouw familieverhaal tot een succes te maken
  • Researchen voor een familieverhaal, hoe doe je dat?
  • 'Het begint met pure fascinatie' - succesvolle non-fictie-schrijvers over hun werkwijze
  • Elke Geurts schreef een roman over haar scheiding
  • Hoe schep je sfeer in verhalen?
  • Schrijf jij de nieuwe Game of thrones?
  • Rosita Steenbeek: 'Tijdens het wandelen vallen dingen op hun plek'
  • Essentieel in het schrijfproces: keuzes maken 
  • Hoe schrijf je een scenario?

Dit nummer ligt omstreeks 14 december in de winkel.

WORD ABONNEE
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!