Start » Activiteit » Bloggen voor Publiek | schrijfcursus

Bloggen voor Publiek | schrijfcursus

Soort: cursus
Wie: De Schrijfschool

BLOGGEN VOOR PUBLIEK

> Docent: Manou van de Zande

Zes woensdagavonden, van 19:30 tot 21:30
Lesdata: 11 & 25 sept, 9 & 30 okt, 13 & 27 nov

> Bloggen is al schrijvend laten zien wat je in huis hebt. Met je blogs laat je zien wie je bent, wat je goed kan en waar je verstand van hebt. En als je een (startende) ondernemer bent, laat je blog zien waarmee je je geld verdient - of wil gaan verdienen.

Bloggen is iets anders dan reclame maken. Het is een langzamere en intelligente manier om je lezerspubliek op te bouwen en te vergroten, om (toekomstige) klanten jou te laten leren kennen. Dat loont de moeite, want zeg nou zelf: je neemt eerder iets aan van iemand die je ként, toch? Dus stop wat ziel en zaligheid in bloggen, zodat steeds méér mensen weten wie jij bent en wat voor moois je te bieden hebt.
Bijkomstig voordeel van met ijzeren regelmaat over jezelf, jouw specifieke kennis en/of je werk schrijven, is dat jij jezelf ook beter leert kennen. En dus zou je, al schrijvend, zomaar een extra talent op je repertoire of een niche in je markt kunnen ontdekken.

> Wat gaan we doen?
In de eerste les maken we kennis met elkaar en onze expertise/winkel/goede doel/zzp-toko. We bepalen dan wat goede blog-onderwerpen en frequenties voor jou zijn. Vervolgens stappen we in de snelkookpanstoomtrein: voor elke les een blog. In de loop van de cursus doen we aan opstrakken en stroomlijnen: vorm & functie & inhoud grijpen steeds naadlozer in elkaar.
In deze cursus draait het natuurlijk eerst en vooral om goed schrijven, maar omdat iedereen van plaatjes kijken houdt, besteden we ook aandacht van het juiste beeld bij je blog.

> In Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A (Witte de Withkwartier)
> € 215,- inc btw, inclusief lesmateriaal en thee/koffie
> Minimaal 6 personen, maximaal 10

Provincie: Zuid-Holland
Waar: Rotterdam
Wanneer: 11 september
Hoeveel: 215
Meer informatie: http://www.deschrijfschool.com/event/bloggen-voor-publiek-3-2/

  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!