Start » Activiteit » Bed, Breakfast & Boek - een doe-het-zelf schrijfretraite

Bed, Breakfast & Boek - een doe-het-zelf schrijfretraite

Soort: schrijfvakantie
Wie: il Bene zomer(schrijf)weken

Na een nacht in een comfortabel bed en een uitgebreid ontbijt start je de dag goed en maak je veel vooruitgang met je verhaal of boek, want de rust om te werken garandeer ik je. Ik bied je dus een bed and breakfast (en de heerlijke locatie, natuurlijk) en jij zorgt dat het boek er komt.

Het gehucht Capriglia en de B&B
De B&B is gelegen op de top van een berg aan de Toscaanse kust, in het gehucht Capriglia. Onderaan de berg ligt het pittoreske plaatsje Pietrasanta. Er rijdt overdag een bus en vanaf Pietrasanta kun je met de trein Pisa, Lucca of Le Cinque Terre bezoeken als de bewoonde wereld lonkt.

Bij het huis start een goed aangegeven wandelpad dat verder de berg op meandert en de tuin is groot en heeft veel plekken om te lezen of te luieren. Capriglia kent verder alleen een kerk, een kroeg en wat huizen.

De B&B is het oude familiehuis van een plaatselijke familie die hier al generatieslang elke zomer komt. Zie voor uitgebreide informatie Bed & Breakfast Villa Masini-Luccetti.

Kosten
Het verblijf is op basis van een eenpersoonskamer met gedeelde badkamer en kost € 50 per persoon per nacht en is inclusief ontbijt.
Na boeking ontvang je een verzoek tot aanbetaling tot 50% van de verblijfskosten. Wil je een andere type kamer (tweepersoons met badkamer of een kamer delen), vraag dan een offerte aan.

Praktische info
De eerste vraag is doorgaans of er wifi is. Ja, op de meeste kamers en en in de tuin.

Voor de lunch of het avondeten kun je naar de plaatselijke kroeg, op 10 minuten loopafstand. Zij hebben tussen de middag heerlijke dagschotels voor € 10 en 's avonds een uitgebreide kaart. Er zijn geen winkels in Capriglia.

In de B&B is er een gastenkoelkast waarin je je etenswaar kunt opslaan om tussen de middag een boterham te smeren of 's avonds uitgebreid te koken. Voor vers brood en andere boodschappen kan in overleg gezorgd worden of je rijdt eens mee naar de supermarkt.

De meeste gasten zijn Italiaans. Zij slapen wat uit, gaan naar het strand en komen tussen 6 en 8 's avonds thuis om zich op te tutten en vertrekken weer om buiten de deur te eten. Je hebt het rijk zo'n beetje voor jezelf alleen, dus.

Komt er dan niemand anders schrijven? Misschien, maar ik heb maar 2 kamers beschikbaar voor deze Bed, Breakfast en Boek. En wie het eerst komt, die krijgt de kamer met uitzicht op de kust en de Middellandse zee. Met een beetje mazzel zie je Corsica vanuit je raam en zie je dagelijks de zon in de zee zakken.

Provincie: buitenland
Waar: Toscane
Wanneer: 15 juli tot 28 augustus 2019
Hoeveel: € 50 per nacht op basis van B&B
Meer informatie: https://www.ilbene.nl/schrijfaugustus

  • De grootste uitdaging voor iedere schrijver: de erotische scène
  • Zo repareer je een haperend plot
  • 8 manieren om taalvouten te voorkomen
  • De 10 schrijfregels van Carolina Trujillo en Henk van Straten
  • Je debuutroman schrijven in New York, Bert Moerman deed het
  • Schrijftips van bestseller auteur Abdelkader Benali
  • Alles wat je moet weten over het schrijven van dialogen
  • De schrijfgeheimen van Ingmar Heytze
  • Waar let een bureauredacteur op?
  • Een nieuwe editie van ons literaire katern Alice met daarin o.a. de winnaars van onze schrijfwedstrijd 'De Bruiloft'

Als je je aanmeldt vóór maandag 25 maart 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!