Start » Activiteit » Basiscursus Voor kinderen schrijven

Basiscursus Voor kinderen schrijven

Soort: cursus
Wie: Annemarie Bon

Wil je ontdekken of je talent hebt om kinderverhalen en/of informatieve teksten voor kinderen te schrijven en wil je weten wat er in de beroepspraktijk allemaal bij komt kijken? Scrhijfdocent en kinderboekenschrijver Annemarie Bon laat je heel breed kennismaken met alle aspecten die met schrijven van kinderverhalen, non-fictie, journalistieke en educatieve teksten voor kinderen te maken hebben. Je leert je eigen creativiteit te ontwikkelen en doet ervaring op met verhaalelementen zoals personages, perspectief, tijd, spanningsopbouw. Ook komen op AVI-niveau schrijven, publiceren, specifieke leeftijdsgroepen en de wereld van het kinderboek aan de orde.

De basiscursus is een mix van zelfstudie, workshops en individuele begeleiding door de docent. De inhoud van de cursus zal mede bepaald worden door de behoefte van de deelnemers zelf. Het programma is daardoor tot op zekere hoogte flexibel. Het niveau is ambachtelijk. Middels uiteenlopende opdrachten, waartoe onderzoek, interviews met kinderen, non-fictieteksten en verhalen behoren, doe je tijdens de training een heel brede ervaring op. Cursisten, die een voorkeur voor een bepaald genre of een specifieke doelgroep hebben, kunnen desgewenst hun eigen pad te volgen. Diegenen die al professioneel publiceren, kunnen ook dat werk inbrengen.

Lees voor meer informatie: http://www.annemariebon.nl/cursussen/basiscursus/

Provincie: Noord-Brabant
Waar: 's-Hertogenbosch
Wanneer: september 2019 tot en met juni 2010
Hoeveel: € 1050,00 exclusief 21% btw
Meer informatie: http://www.annemariebon.nl/cursussen/basiscursus/

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN