Start » Academie » Schrijven in scènes

Schrijven in scènes

Docent: Mirjam Boelsums
Aantal lessen: 4

Inhoud: Veel beginnende schrijvers werken hun verhalen van a tot z uit, als een doorlopende vertelling. Meer ervaren schrijvers doen dat niet; ze werken van scène naar scène. Schrijfdocente Mirjam Boelsums heeft een uitgebreide cursus samengesteld waarin ze uitlegt hoe dit werkt. De kracht van scènes is volgens haar dat ze een gebeurtenis, een personage of een plotontwikkeling oproepen waaruit je als lezer zelf je conclusies trekt. De lezer hoort, voelt, ruikt en proeft daardoor wat er gaande is in het verhaal. Boelsums laat in vier uitgebreide lessen zien wat een scène is, hoe een scène werkt, en hoe je van scène naar scène schrijft.

Docent: Mirjam Boelsums heeft 20 jaar ervaring als schrijfdocent. Behalve schrijver is zij socioloog en documentairemaker. Ze schreef de roman Slangen aaien (1998), waarmee ze de Academica Literatuurprijs won, genomineerd werd voor de Gouden Strop en op longlist Libris Literatuur Prijs stond. Ze maakte de documentaires Bovenbad (nominatie Gouden Kalf) en En Passant. In 2006 volgde haar roman In zeven dagen en in 2012 verscheen de verhalenbundel Dronk. Ze publiceerde in tijdschriften als Vrij Nederland, de Groene Amsterdammer en de VPRO Gids. Met een van haar korte verhalen won ze de Nieuw Proza Prijs. Haar werk is in het Duits vertaald. Zie ook: www.mirjamboelsums.nl.

Vorm: In elke les krijg je uitgebreid theorie, afgewisseld met diverse oefeningen. Elke les wordt afgesloten met een eindopdracht. Aan het eind krijg je advies over je sterke en zwakke kanten, en suggesties voor de volgende stappen die je zou kunnen ondernemen om je talent verder aan te scherpen.

Prijs: € 159,- (€ 135,- als lid van Schrijven Magazine Plus).

Bestel deze schrijfcursus

« Terug naar de overzichtspagina van Schrijven Online Academie

  • Uitgeven in eigen beheer wordt steeds volwassener: een overzicht van succesvolle en inspirerende zelf uitgegeven boeken en de auteurs die ze schreven
  • Schrijven vanuit je hart. Michelle Shanti legt uit hoe je dat doet – en geeft je oefeningen
  • Kathy Mathys geeft tips voor het schrijven voor young adults
  • Ruimte voor schrijven: je hebt ruimte nodig om jezelf te ontwikkelen. Hoe zorg je dat je die ruimte ook hebt?
  • Als schrijver op het podium staan, hoe doe je dat?
  • Nieuwe series: Het schrijfproces en fantasy.

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 24 september 16:00 u. een abonnement!

WORD ABONNEE
Schrijven

Ontvang de gratis nieuwsbrief boordevol tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!