Start » Academie » Schrijven in scènes

Schrijven in scènes

Docent: Mirjam Boelsums
Aantal lessen: 4

Inhoud: Veel beginnende schrijvers werken hun verhalen van a tot z uit, als een doorlopende vertelling. Meer ervaren schrijvers doen dat niet; ze werken van scène naar scène. Schrijfdocente Mirjam Boelsums heeft een uitgebreide cursus samengesteld waarin ze uitlegt hoe dit werkt. De kracht van scènes is volgens haar dat ze een gebeurtenis, een personage of een plotontwikkeling oproepen waaruit je als lezer zelf je conclusies trekt. De lezer hoort, voelt, ruikt en proeft daardoor wat er gaande is in het verhaal. Boelsums laat in vier uitgebreide lessen zien wat een scène is, hoe een scène werkt, en hoe je van scène naar scène schrijft.

Docent: Mirjam Boelsums heeft 20 jaar ervaring als schrijfdocent. Behalve schrijver is zij socioloog en documentairemaker. Ze schreef de roman Slangen aaien (1998), waarmee ze de Academica Literatuurprijs won, genomineerd werd voor de Gouden Strop en op longlist Libris Literatuur Prijs stond. Ze maakte de documentaires Bovenbad (nominatie Gouden Kalf) en En Passant. In 2006 volgde haar roman In zeven dagen en in 2012 verscheen de verhalenbundel Dronk. Ze publiceerde in tijdschriften als Vrij Nederland, de Groene Amsterdammer en de VPRO Gids. Met een van haar korte verhalen won ze de Nieuw Proza Prijs. Haar werk is in het Duits vertaald. Zie ook: www.mirjamboelsums.nl.

Vorm: In elke les krijg je uitgebreid theorie, afgewisseld met diverse oefeningen. Elke les wordt afgesloten met een eindopdracht. Aan het eind krijg je advies over je sterke en zwakke kanten, en suggesties voor de volgende stappen die je zou kunnen ondernemen om je talent verder aan te scherpen.

Prijs: € 159,- (€ 135,- als lid van Schrijven Online Plus).

Bestel deze schrijfcursus

« Terug naar de overzichtspagina van Schrijven Online Academie

Geef Schrijven Magazine cadeau! (Beeld: SXC)

Geef Schrijven Magazine cadeau!
(en krijg zelf ook een presentje) 

Bestel nu!
Moleskine cadeau? Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine!

Gratis Moleskine opschrijfboekje bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Bestel nu!

Intensieve online cursussen. Goed én betaalbaar!

Meer informatie
Verkoopt jouw boekhandel Schrijven Magazine?

Benieuwd of jouw boekhandel of kiosk Schrijven Magazine verkoopt? Zoek het op in de storelocator...

Zoek een verkooppunt