Start » Academie » Schrijven in scènes

Schrijven in scènes

Docent: Mirjam Boelsums
Aantal lessen: 4

Inhoud: Veel beginnende schrijvers werken hun verhalen van a tot z uit, als een doorlopende vertelling. Meer ervaren schrijvers doen dat niet; ze werken van scène naar scène. Schrijfdocente Mirjam Boelsums heeft een uitgebreide cursus samengesteld waarin ze uitlegt hoe dit werkt. De kracht van scènes is volgens haar dat ze een gebeurtenis, een personage of een plotontwikkeling oproepen waaruit je als lezer zelf je conclusies trekt. De lezer hoort, voelt, ruikt en proeft daardoor wat er gaande is in het verhaal. Boelsums laat in vier uitgebreide lessen zien wat een scène is, hoe een scène werkt, en hoe je van scène naar scène schrijft.

Docent: Mirjam Boelsums heeft 20 jaar ervaring als schrijfdocent. Behalve schrijver is zij socioloog en documentairemaker. Ze schreef de roman Slangen aaien (1998), waarmee ze de Academica Literatuurprijs won, genomineerd werd voor de Gouden Strop en op longlist Libris Literatuur Prijs stond. Ze maakte de documentaires Bovenbad (nominatie Gouden Kalf) en En Passant. In 2006 volgde haar roman In zeven dagen en in 2012 verscheen de verhalenbundel Dronk. Ze publiceerde in tijdschriften als Vrij Nederland, de Groene Amsterdammer en de VPRO Gids. Met een van haar korte verhalen won ze de Nieuw Proza Prijs. Haar werk is in het Duits vertaald. Zie ook: www.mirjamboelsums.nl.

Vorm: In elke les krijg je uitgebreid theorie, afgewisseld met diverse oefeningen. Elke les wordt afgesloten met een eindopdracht. Aan het eind krijg je advies over je sterke en zwakke kanten, en suggesties voor de volgende stappen die je zou kunnen ondernemen om je talent verder aan te scherpen.

Prijs: € 159,- (€ 135,- als lid van Schrijven Magazine Plus).

Bestel deze schrijfcursus

« Terug naar de overzichtspagina van Schrijven Online Academie

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN