Start » Academie » Schrijven in scènes

Schrijven in scènes

Docent: Mirjam Boelsums
Aantal lessen: 4

Inhoud: Veel beginnende schrijvers werken hun verhalen van a tot z uit, als een doorlopende vertelling. Meer ervaren schrijvers doen dat niet; ze werken van scène naar scène. Schrijfdocente Mirjam Boelsums heeft een uitgebreide cursus samengesteld waarin ze uitlegt hoe dit werkt. De kracht van scènes is volgens haar dat ze een gebeurtenis, een personage of een plotontwikkeling oproepen waaruit je als lezer zelf je conclusies trekt. De lezer hoort, voelt, ruikt en proeft daardoor wat er gaande is in het verhaal. Boelsums laat in vier uitgebreide lessen zien wat een scène is, hoe een scène werkt, en hoe je van scène naar scène schrijft.

Docent: Mirjam Boelsums heeft 20 jaar ervaring als schrijfdocent. Behalve schrijver is zij socioloog en documentairemaker. Ze schreef de roman Slangen aaien (1998), waarmee ze de Academica Literatuurprijs won, genomineerd werd voor de Gouden Strop en op longlist Libris Literatuur Prijs stond. Ze maakte de documentaires Bovenbad (nominatie Gouden Kalf) en En Passant. In 2006 volgde haar roman In zeven dagen en in 2012 verscheen de verhalenbundel Dronk. Ze publiceerde in tijdschriften als Vrij Nederland, de Groene Amsterdammer en de VPRO Gids. Met een van haar korte verhalen won ze de Nieuw Proza Prijs. Haar werk is in het Duits vertaald. Zie ook: www.mirjamboelsums.nl.

Vorm: In elke les krijg je uitgebreid theorie, afgewisseld met diverse oefeningen. Elke les wordt afgesloten met een eindopdracht. Aan het eind krijg je advies over je sterke en zwakke kanten, en suggesties voor de volgende stappen die je zou kunnen ondernemen om je talent verder aan te scherpen.

Prijs: € 159,- (€ 135,- als lid van Schrijven Magazine Plus).

Bestel deze schrijfcursus

« Terug naar de overzichtspagina van Schrijven Online Academie

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
Schrijftips van Murakami? Lees Schrijven Magazine
  • De 9 grootste schrijfvalkuilen – en hoe je ze voorkomt
  • Het geheim van goede personages
  • Tutorial schrijven met al je zintuigen.
  • Schrijftips krijgt van de Japanse grootmeester Haruki Murakami.
  • Jaap Robben over het  geheim van de perfecte zin.
  • Schrijven gelukkig maakt - nu wetenschappelijk bewezen!.
  • Schrijftips van Paolo Giordano (De eenzaamheid van priemgetallen).
  • Bouw je eigen fantasywereld.
  • Show don't tell in non-fictie/

Wie zich vóór maandag 21 januari 16:00 u. heeft aangemeld als abonnee, krijgt dit nummer thuisbezorgd.

MELD JE AAN