Start » Academie » Personages, conflict, perspectief

Personages, conflict, perspectief

Docenten: Frans Stüger
Aantal lessen: 4

Inhoud: Omdat wij allemaal taal gebruiken, bestaat het misverstand dat iedereen kan schrijven. Maar schrijven moet je leren. Niet iedereen die kan lopen, kan dansen. Dit leren doe je in kleine stappen. Het heeft geen zin om aan een verhaal of zelfs een roman te beginnen, als je niet de elementaire vaardigheden van het schrijven bezit. Als je bijvoorbeeld niet weet wat een goede opening is; als je het belang van het conflict niet kent; als je geen personages op papier kunt zetten; als je geen dialoog kunt schrijven; als je geen spanning weet op te bouwen. Deze cursus leert je al die onderdelen van het vertellen onder de knie te krijgen, zodat je na afloop in staat zult zijn om een verhaal te schrijven zonder gehinderd te worden door gebrek aan techniek. Hoe beter je deze specifieke vaardigheden van het schrijverschap beheerst, hoe meer vrijheid je hebt om het verhaal te schrijven dat je wilt; niet gehinderd door gebrek aan techniek. En zoals bij pianospelen zal een serieus schrijver iedere dag moeten schrijven om zijn technisch vaardigheid te vergroten of op zijn minst op peil te houden.

Docent: Docent Frans Stüger is sinds jaar en dag docent aan de Schrijversvakschool Amsterdam, en heeft ruime ervaring met het begeleiden van schrijvers op afstand. Hij debuteerde in 1975 op zeventwintigjarige leeftijd bij uitgeverij G.A. van Oorschot met de roman De gedachte en publiceerde sindsdien een fijn geschakeerd oeuvre aan romans, verhalen en jeugdromans. Zijn laatste roman is Weerloos (Bert Bakker, 2003).

Vorm: In elke les krijg je uitgebreid theorie, afgewisseld met diverse oefeningen. Elke les wordt afgesloten met een eindopdracht. Aan het eind krijg je advies over je sterke en zwakke kanten, en suggesties voor de volgende stappen die je zou kunnen ondernemen om je talent verder aan te scherpen.

Prijs: € 159,- (€ 135,- als lid van Schrijven Magazine Plus).

Bestel deze schrijfcursus

    

 

« Terug naar de overzichtspagina van Schrijven Online Academie

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
Schrijftips van Murakami? Lees Schrijven Magazine
  • De 9 grootste schrijfvalkuilen – en hoe je ze voorkomt
  • Het geheim van goede personages
  • Tutorial schrijven met al je zintuigen.
  • Schrijftips krijgt van de Japanse grootmeester Haruki Murakami.
  • Jaap Robben over het  geheim van de perfecte zin.
  • Schrijven gelukkig maakt - nu wetenschappelijk bewezen!.
  • Schrijftips van Paolo Giordano (De eenzaamheid van priemgetallen).
  • Bouw je eigen fantasywereld.
  • Show don't tell in non-fictie/

Wie zich vóór maandag 21 januari 16:00 u. heeft aangemeld als abonnee, krijgt dit nummer thuisbezorgd.

MELD JE AAN