Start » Academie » Personages, conflict, perspectief

Personages, conflict, perspectief

Docenten: Frans Stüger
Aantal lessen: 4

Inhoud: Omdat wij allemaal taal gebruiken, bestaat het misverstand dat iedereen kan schrijven. Maar schrijven moet je leren. Niet iedereen die kan lopen, kan dansen. Dit leren doe je in kleine stappen. Het heeft geen zin om aan een verhaal of zelfs een roman te beginnen, als je niet de elementaire vaardigheden van het schrijven bezit. Als je bijvoorbeeld niet weet wat een goede opening is; als je het belang van het conflict niet kent; als je geen personages op papier kunt zetten; als je geen dialoog kunt schrijven; als je geen spanning weet op te bouwen. Deze cursus leert je al die onderdelen van het vertellen onder de knie te krijgen, zodat je na afloop in staat zult zijn om een verhaal te schrijven zonder gehinderd te worden door gebrek aan techniek. Hoe beter je deze specifieke vaardigheden van het schrijverschap beheerst, hoe meer vrijheid je hebt om het verhaal te schrijven dat je wilt; niet gehinderd door gebrek aan techniek. En zoals bij pianospelen zal een serieus schrijver iedere dag moeten schrijven om zijn technisch vaardigheid te vergroten of op zijn minst op peil te houden.

Docent: Docent Frans Stüger is sinds jaar en dag docent aan de Schrijversvakschool Amsterdam, en heeft ruime ervaring met het begeleiden van schrijvers op afstand. Hij debuteerde in 1975 op zeventwintigjarige leeftijd bij uitgeverij G.A. van Oorschot met de roman De gedachte en publiceerde sindsdien een fijn geschakeerd oeuvre aan romans, verhalen en jeugdromans. Zijn laatste roman is Weerloos (Bert Bakker, 2003).

Vorm: In elke les krijg je uitgebreid theorie, afgewisseld met diverse oefeningen. Elke les wordt afgesloten met een eindopdracht. Aan het eind krijg je advies over je sterke en zwakke kanten, en suggesties voor de volgende stappen die je zou kunnen ondernemen om je talent verder aan te scherpen.

Prijs: € 159,- (€ 135,- als lid van Schrijven Magazine Plus).

Bestel deze schrijfcursus

    

 

« Terug naar de overzichtspagina van Schrijven Online Academie

  • De grootste uitdaging voor iedere schrijver: de erotische scène
  • Zo repareer je een haperend plot
  • 8 manieren om taalvouten te voorkomen
  • De 10 schrijfregels van Carolina Trujillo en Henk van Straten
  • Je debuutroman schrijven in New York, Bert Moerman deed het
  • Schrijftips van bestseller auteur Abdelkader Benali
  • Alles wat je moet weten over het schrijven van dialogen
  • De schrijfgeheimen van Ingmar Heytze
  • Waar let een bureauredacteur op?
  • Een nieuwe editie van ons literaire katern Alice met daarin o.a. de winnaars van onze schrijfwedstrijd 'De Bruiloft'

Als je je aanmeldt vóór maandag 25 maart 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!