Ontdek je schrijftalent

Docent: Jasmijn Kam
Aantal lessen: 4
Inhoud: In vier lessen prikkelen we je schrijftalent, moedigen je muze aan en verrijken je schrijfproces. Daarvoor krijg je verschillende inzichten, technieken en oefeningen aangereikt. In de vier workshops staat telkens een ander genre en een ander deel van het schrijfproces centraal.

  • In deze eerste les staat niet alleen de verbeelding centraal, maar ook het korte verhaal (proza)
  • In de volgende les gaat het voornamelijk over gedichten (poëzie), maar ook over taal – het gereedschap van de schrijver
  • In de derde les gaat het over het genre toneel (drama!, dialoog!), én over handeling en scènes schrijven.
  • In de laatste les gaat het over de column (essays, nonfictie), maar ook over research en schrijflogica.

Met elkaar kun je zo de volle reikwijdte van het vertellen verkennen, en tegelijkertijd een idee krijgen waar je sterktes en zwaktes liggen op het gebied van creatief literair schrijven.

Vorm: In elke les krijg je theorie, afgewisseld met oefeningen. Het geheel wordt afgesloten met een eindopdracht. Aan het eind krijg je advies over je sterke en zwakke kanten, en suggesties voor de volgende stappen die je zou kunnen ondernemen om je talent verder aan te scherpen.

Docent: Jasmijn Kam studeerde af met de eerste lichting studenten Creative Writing aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Ze schrijft proza en poëzie en werkt op dit moment aan haar debuutroman. Kam werkt voor de ECI Literatuurprijs en is regelmatig jurylid bij schrijfwedstrijden.

Prijs: € 109,- (€ 90,- als lid van Schrijven Magazine Plus en abonnee van Schrijven Magazine).

Bestel deze schrijfcursus

« Terug naar de overzichtspagina van Schrijven Online Academie