Start » Academie » Ieder kind kan verhalen schrijven

Ieder kind kan verhalen schrijven

Docent: Thérèse Major
Aantal lessen: 4

InhoudIeder kind zit boordevol verhalen. Maar als een kind die verhalen wil leren opschrijven, kun je bijna nergens terecht. Muziek, sport, denksport, toneel… in bijna alles kan een kind les krijgen. Behalve in schrijven. Met deze cursus willen we daar verandering in brengen.

In deze online cursus leert je kind spelenderwijs de basisbegrippen van het schrijven. Met korte, duidelijke oefeningen gaat je kind aan de slag. De cursus is zo opgezet dat je kind niet overdonderd wordt met allerlei huiswerk. Je kind kan de cursus bovendien in eigen tempo volgen en het dus rustig aan doen in een periode waarin het heel druk is op school.

VormElke les bestaat uit een beetje theorie, afgewisseld met oefeningen. Per les wordt een slotopdracht aan de docente gestuurd. Zij geeft feedback en tips. Na de vierde les krijgt je kind ook advies over zijn/haar sterke en zwakke kanten, en suggesties voor de volgende stappen die hij/zij zou kunnen ondernemen om het schrijftalent verder aan te scherpen.

Docent: Thérèse Major is auteur en lerares. Zij debuteerde in 2001 bij uitgeverij Querido met de lovend besproken Johnny Mooiweer-reeks, waarover NRC Handelsblad schreef: “Johnny Mooiweer is het droogkomische debuut van Thérèse Major (...) een moeder van vier kinderen. Zij stuurde ineens een manuscript naar Querido. Dat moet een blijde verrassing geweest zijn voor de uitgeverij, want Major schrijft uitstekend.” Internationale reputatie verwierf ze met het boek De Duik. Momenteel werkt ze aan het literaire non-fictiewerk Schaduwjaren, over haar Hongaarse achtergrond, en aan een nieuw kinderboek, een historische raamvertelling die bij uitgeverij Gottmer zal verschijnen.

Prijs: € 109,- (€ 90,- als lid van Schrijven Online Plus

Bestel deze schrijfcursus

« Terug naar de overzichtspagina van Schrijven Online Academie

Schrijven

Ontvang de gratis nieuwsbrief boordevol tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Uitgeven in eigen beheer wordt steeds volwassener: een overzicht van succesvolle en inspirerende zelf uitgegeven boeken en de auteurs die ze schreven
  • Schrijven vanuit je hart. Michelle Shanti legt uit hoe je dat doet – en geeft je oefeningen
  • Kathy Mathys geeft tips voor het schrijven voor young adults
  • Ruimte voor schrijven: je hebt ruimte nodig om jezelf te ontwikkelen. Hoe zorg je dat je die ruimte ook hebt?
  • Als schrijver op het podium staan, hoe doe je dat?
  • Nieuwe series: Het schrijfproces en fantasy.

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 24 september 16:00 u. een abonnement!

WORD ABONNEE