Start » Academie » Ieder kind kan verhalen schrijven

Ieder kind kan verhalen schrijven

Docent: Thérèse Major
Aantal lessen: 4

InhoudIeder kind zit boordevol verhalen. Maar als een kind die verhalen wil leren opschrijven, kun je bijna nergens terecht. Muziek, sport, denksport, toneel… in bijna alles kan een kind les krijgen. Behalve in schrijven. Met deze cursus willen we daar verandering in brengen.

In deze online cursus leert je kind spelenderwijs de basisbegrippen van het schrijven. Met korte, duidelijke oefeningen gaat je kind aan de slag. De cursus is zo opgezet dat je kind niet overdonderd wordt met allerlei huiswerk. Je kind kan de cursus bovendien in eigen tempo volgen en het dus rustig aan doen in een periode waarin het heel druk is op school.

VormElke les bestaat uit een beetje theorie, afgewisseld met oefeningen. Per les wordt een slotopdracht aan de docente gestuurd. Zij geeft feedback en tips. Na de vierde les krijgt je kind ook advies over zijn/haar sterke en zwakke kanten, en suggesties voor de volgende stappen die hij/zij zou kunnen ondernemen om het schrijftalent verder aan te scherpen.

Docent: Thérèse Major is auteur en lerares. Zij debuteerde in 2001 bij uitgeverij Querido met de lovend besproken Johnny Mooiweer-reeks, waarover NRC Handelsblad schreef: “Johnny Mooiweer is het droogkomische debuut van Thérèse Major (...) een moeder van vier kinderen. Zij stuurde ineens een manuscript naar Querido. Dat moet een blijde verrassing geweest zijn voor de uitgeverij, want Major schrijft uitstekend.” Internationale reputatie verwierf ze met het boek De Duik. Momenteel werkt ze aan het literaire non-fictiewerk Schaduwjaren, over haar Hongaarse achtergrond, en aan een nieuw kinderboek, een historische raamvertelling die bij uitgeverij Gottmer zal verschijnen.

Prijs: € 109,- (€ 90,- als lid van Schrijven Online Plus

Bestel deze schrijfcursus

« Terug naar de overzichtspagina van Schrijven Online Academie

Ontdek je schrijftalent!

Volg onze online cursus voor beginnende schrijvers!

Vanaf € 90,-!
Gratis bij Schrijven Magazine: 1 jaar Van Dale Online Taalhandboek Nederlands

Gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Word nu abonnee!
Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!
Volkskrant looft Schrijven Magazine

In een stuk getiteld: 'Schrijven Magazine, omdat iedereen schrijver wil worden'.

Lees meer