Start » Academie » Gedichten schrijven

Gedichten schrijven

Docenten: Wilma van den Akker
Aantal lessen: 4

Inhoud: Poëzie is de oudste vorm van vertellen en is tegelijkertijd nog steeds springlevend. Dat blijkt alleen al uit de overweldigende aandacht voor festivals als Poetry International, De Nacht van de Poëzie en de Landelijke Gedichtendag. In deze cursus zul je op inspirerende wijze kennismaken met het schrijven van gedichten. In vier lessen gaan we veel verschillende dingen doen:

  • Je experimenteert met zowel vrije als rijmende verzen.
  • Je maakt kennis met het technische aspect van beide soorten poëzie en met uiteenlopende visies op hetgeen een gedicht zou moeten zijn.
  • Je doet ervaring op met verschillende manieren om tot schrijven te komen en je maakt, in het verlengde daarvan, een aantal gedichten.

De cursus bestaat uit vier lessen. Elke les wordt onderbroken door verschillende oefeningen en opdrachten. In de eerste les draait het om de vraag wat poëzie is, en om beeldgebruik. In de tweede les draait het om regelafbreking, strofeverdeling en meerduidigheid. In de derde en vierde les gaan we verder met klank, ritme, woordkeuze en taal. Met elkaar zul je in deze cursus de volle reikwijdte van de poëzie leren kennen.

Vorm: In elke les krijg je theorie, afgewisseld met oefeningen. Het geheel wordt afgesloten met een eindopdracht. Aan het eind krijg je ook een uitgebreid rapport over je sterke en zwakke kanten, en suggesties voor de volgende stappen die je zou kunnen ondernemen om je talent verder aan te scherpen.

Prijs: € 109,- (€ 90,- als lid van Schrijven Magazine Plus).

Bestel deze schrijfcursus

    

 

« Terug naar de overzichtspagina van Schrijven Online Academie

  • Uitgeven in eigen beheer wordt steeds volwassener: een overzicht van succesvolle en inspirerende zelf uitgegeven boeken en de auteurs die ze schreven
  • Schrijven vanuit je hart. Michelle Shanti legt uit hoe je dat doet – en geeft je oefeningen
  • Kathy Mathys geeft tips voor het schrijven voor young adults
  • Ruimte voor schrijven: je hebt ruimte nodig om jezelf te ontwikkelen. Hoe zorg je dat je die ruimte ook hebt?
  • Als schrijver op het podium staan, hoe doe je dat?
  • Nieuwe series: Het schrijfproces en fantasy.

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 24 september 16:00 u. een abonnement!

WORD ABONNEE
Schrijven

Ontvang de gratis nieuwsbrief boordevol tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!