Start » Academie » AVI-kinderboeken schrijven

AVI-kinderboeken schrijven

Docenten: Bianca Mastenbroek
Aantal lessen: 4

Inhoud: Als kinderboeken schrijven een kunst is, dan is het schrijven van AVI-kinderboeken dat helemaal. Wie boeken wil schrijven voor beginnende lezers moet veel weten, en veel kunnen. Welke woorden mogen wel in AVI-M3 en welke niet? Wat is de gemiddelde woordlengte voor AVI-M6? Hoe krijg je een tekst op het juiste niveau ‘geknutseld’. Om al deze vragen te beantwoorden heeft de ervaren AVI-schrijfster Netty van Kaathoven een complete online cursus AVI-kinderboeken schrijven samengesteld. Ze mag bij deze cursus een 'voortoetsing' doen met het softwarehulpmiddel P-Clib van CITO, waarmee ze precies kan nameten op welk AVI-niveau je eindtekst zich bevindt. Naast AVI-boeken komen ook samenleesboeken en makkelijklezenboeken aan bod. De cursus is bedoeld voor gevorderde schrijvers. Heb je nog weinig of geen ervaring in het schrijven voor kinderen volg dan eerst de cursus Schrijven voor kinderen (http://www.schrijvenonline.org/academie/schrijvenvoorkinderen ) Neem bij twijfel eerst contact op.

DocentBianca Mastenbroek schrijft boeken voor kinderen, jeugd en volwassenen. Ze heeft verschillende AVI-boeken, samenleesboeken en makkelijklezenboeken geschreven voor uitgevers als De Vier Windstreken, Van Tricht en Delubas. Ook schreef ze enkele delen van de serie Gestreepte Boekjes. In 2016 komt haar eerste Vlaams Filmpje uit. Daarnaast heeft ze meerdere historische (jeugd)boeken op haar naam staan, zoals Vrij! (in 2015 genomineerd voor de Thea Beckmanprijs) en het veelgeprezen Walvisvaarders. 

Naast zelf schrijven (ze heeft inmiddels 20 boeken op haar naam staan), coacht ze graag beginnende en gevorderde schrijvers.

Vorm: In elke les krijg je theorie, afgewisseld met oefeningen. Elke les wordt afgesloten met een eindopdracht. Aan het eind krijg je advies over je sterke en zwakke kanten, en suggesties voor de volgende stappen die je zou kunnen ondernemen om je talent verder aan te scherpen.

Prijs: € 159,- (€ 135,- als lid van Schrijven Magazine Plus).

Bestel deze schrijfcursus

    

 

« Terug naar de overzichtspagina van Schrijven Online Academie

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN