Actueel

De meest opvallende UKV's van deze week

20 Juli 2018

In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen of gedichten waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende die deze week gedeeld zijn. Ook zetten we het verhaal met de meeste likes in de spotlight. Deze week is dat Merel Olden met Beter.

schrijven en wandelen antwerpen

Schrijfwandeling van de Maand: geschiedenis en portret

20 Juli 2018

Antwerpen is niet alleen de favoriete dag- en weekendbestemming van hordes Nederlanders, maar ook een van de meest bruisende Vlaamse steden, met alles wat een stad een stad maakt: zuivere schoonheid naast perfide lelijkheid, nerveuze drukte en de rust van grote lege pleinen. Een stad waar je inspiratie van krijgt.

autobiografische schrijfopdracht

Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #41

20 Juli 2018

Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

boek schrijven

Schrijven: meestal een masochistische bezigheid, maar soms….

Door Marie Brummelhuis
 op 19-7-2018
 - reacties: 1

boek schrijvenSchrijven is me uitkleden en mijn schamele lijf laten zien met de kans uitgelachen te worden door een minnaar die me niet mooi genoeg vindt om met me te willen vrijen. Toch doe ik het. Want het verlangen om gezien te worden is groter dan de angst om afgewezen te worden. 

Verder lezen..

beter leren schrijven

Wekelijkse schrijfopdracht #203

18 Juli 2018

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Schrijfactiviteiten

Schrijfoefeningen

Dossiers

Hier vind je uiteenlopende schrijfopdrachten en schrijfoefeningen om lekker aan de slag te gaan.

Op jouw weg naar publicatie zul je onvermijdelijk op talloze problemen stuiten. Lees hier de bekendste schrijfproblemen en tips om ze te omzeilen of teniet te doen.