Start » Schrijfwedstrijd » Parade der Poëten in de Vechtstreek

Parade der Poëten in de Vechtstreek

Wie: Gerhard te Winkel en het Utrechts Stadsdichtersgilde

Parade der Poëten, editie Stichtse Vecht: gedichtenwedstrijd over erfgoed in de Vechtstreek

In het voorjaar van 2017 wordt in drie plaatsen in de provincie Utrecht de dichtwedstrijd PARADE DER POËTEN georganiseerd. Het thema: erfgoed in de provincie Utrecht. Dat kan het historisch landschap zijn, bijzondere locaties zoals landhuizen, boerderijen of forten, maar ook herkenbare plekken met een meer persoonlijke betekenis. In de gemeente Stichtse Vecht, van Oud-Zuilen tot Loenen a/d Vecht, organiseert de Parade der Poëten deze wedstrijd in maart en april. Insturen vóór 15 april!

Wij dagen iedereen uit om een gedicht te schrijven waarin het erfgoed van de streek een rol speelt. Uit de ingezonden gedichten zullen de tien beste genomineerd worden; zij worden genodigd hun gedicht voor te dragen op zaterdag 29 april op een poëzie&muziekavond in de sfeervolle historische locatie Fordt C in Maarssenveen, waar ook bekende dichters zullen optreden. De winnaar wint € 100 en aan het eind van de serie zal een eenvoudig boekje worden gemaakt van de beste gedichten.

Zo doe je mee
Inzenders uit het hele land mogen meedoen, maar het gedicht moet wel over erfgoed in de omgeving van Stichtse Vecht gaan. Stuur je gedicht vóór 15 april op als Word-bestand op naar Alexis de Roode, info@alexisderoode.nl. Vermeld erbij je naam, adres en telefoonnummer en op welke plek je gedicht betrekking heeft. Inzenders onder de 18: vermeld je leeftijd. Je mag maximaal 3 gedichten insturen. De tien genomineerden krijgen een uitnodiging voor 29 april. Inspiratie nodig? Kijk eens op www.historischekringmaarssen.nl, www.hkloenen.nl, www.historischekringbreukelen.nl, www.vensteropdevecht.nl of stap op de fiets!

Over de organisatie
De editie Vechtstreek wordt georganiseerd door dichter Alexis de Roode. De compete wedstrijd wordt georganiseerd door Gerhard te Winkel, de stadsdichter van Leusden, in samenwerking met het Utrechts Stadsdichtersgilde, met steun van de Provincie Utrecht. In elke plaats wordt zoveel mogelijk samengewerkt met de bibliotheek, lokale media, boekhandel, culturele instellingen en historische genootschappen.

Deadline: 14 april 2017
Winnen: 100 euro en een mooi optreden in Fort C op 29 april
Meer informatie: https://www.facebook.com/events/1245176192241098/

Alice, het literaire tijdschrift van Schrijven Magazine

Voortaan in iedere editie van Schrijven Magazine!

Lees meer

Profiteer van heel veel extra's!

Vanaf € 12,50 per jaar
Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg ons!

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!