Start » Proeflezen » [roman] de Strijd

[roman] de Strijd

Door: miriam93
Op: 22 februari 2017

Hallo,

Dit is het eerste wat ik ooit geschreven heb en het is is dus nog een probeersel. dit fragment zou het begin van een proloog moeten worden. Ik zou graag feedback willen op de stijl vinden en of het boeit.

Alvast bedankt!

Fragment: 

Lachend komt de jongen om zijn auto heen, kust Haar innig en omhelst zijn moeder. ‘Voor jullie het weten ben ik weer terug.’ Hij stapt in de auto, zwaait een laatste keer en rijdt dan weg. De lach verstomt op zijn lippen en een huivering gaat over zijn rug. Hij kan het niet verklaren, maar hij heeft een gevoel van dreiging.
Maar wat zou er mis kunnen gaan. Alex hoeft in principe niet te vechten. Hij heeft daar wel de nodige trainingen voor gevolgd, maar als alles volgens plan verloopt heeft hij andere dingen te doen. Hij is afgestudeerd arts en psycholoog en na de interne training die hij bij het leger heeft gevolgd zit hij nu in de auto op weg naar het vliegveld. Alex voelt het optimisme weer terugkomen.
Hier heeft hij al die jaren naartoe gewerkt. Examen na examen en test na test. Toen hij uiteindelijk de brief thuis kreeg was hij blij dat hij zou gaan bijdragen aan een hoger doel. En al moet hij naar een onrustig gebied, toch blijft hij er optimistisch onder. Als arts heeft hij weinig te vrezen, zo redeneert hij. Zij vond het natuurlijk verschrikkelijk maar na een heleboel tranen en smeekbedes heeft Ze er nu vrede mee. Ze is zelfs trots op hem. Op Haar held. Alex grinnikt even in zichzelf. Hij bedenkt zich dat hij Haar ten huwelijk zal vragen wanneer hij terug is. Zij is zijn grote liefde en hij wil niets liever dan zorgen dat Ze de zijne wordt. Hij draait opgewekt aan de knop van de radio en fluit het liedje mee.
Op het vliegveld wordt hij aangestaard. Mensen lijken opvallend onopvallend geïnteresseerd in hem. Dat kan ook bijna niet anders. Alex is in het militaire uniform op zijn minst een knappe verschijning. Wanneer hij lacht verschijnt er een kuiltje in zijn wang en zijn speelse zwarte krullen geven het wat strenge gezicht een zachter uiterlijk. Alex zelf wordt niet warm of koud van alle aandacht. Zijn gedachten zijn nog steeds bij Haar.

Reacties

Annette Rijsdam
Laatst aanwezig: 3 uren 23 min geleden
Sinds: 26 Jan 2017
Berichten: 57

Hoi Miriam,

intrigerend onderwerp en prikkelt zeker naar meer. Pas alleen wel op dat je niet teveel en te snel wilt, nu wordt het een beetje een soort van samenvatting waarbij het niet helemaal tot zijn recht komt. Probeer het meer uit te spreiden.

De eerste zin wil ik er even uitlichten:

"Lachend komt de jongen om zijn auto heen, kust Haar innig en omhelst zijn moeder".

waarom jongen? In hoe Alex verder omschreven wordt, past het label 'jongen' niet echt.

Maar ook de rest van de zin. Zoals ik hem nu lees, loopt hij om de auto heen en kust de auto, een vrouwelijke godheid, alvorens hij zijn moeder omhelst. Het is misschien een beetje muggenziften maar hierdoor struikelde ik over het begin.

succes met de rest.

miriam93
Laatst aanwezig: 2 weken 3 dagen geleden
Sinds: 21 Feb 2017
Berichten: 2

Hoi Annette,

Bedankt voor de tips! ik ga ernaar kijken en het nog eens herschrijven.

In ieder nummer van Schrijven Magazine: schrijftips van Gouden Griffel-winnaar

In ieder nummer van Schrijven Magazine: schrijftips van Gouden Griffel-winnaar Mireille Geus!...

Word nu abonnee!
Lees Schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 27 maart 16.00 u. abonnee!

Meld je aan
Word abonnee van Schrijven Magazine

Mis het maartnummer van Schrijven Magazine  2017 niet, word vóór maandag...

Superaanbieding!
Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!