Afbeelding

Beeld Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht #125

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Wilma van den Akker, Julia van Bohemen, Corrie Gramser, Inanna van den Berg, Marije Catsburg en Elizabeth van den Dries. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 125e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Wekelijkse schrijfopdracht #125 – Het etentje

Door schrijfcoach Marije Catsburg

Je zit samen met een groep familieleden of vrienden te eten in een restaurantje. Opeens tikt een vreemde op je schouder en zegt: ‘Sorry dat ik je stoor, maar ik moet even iets heel belangrijks vragen…’ waarna er totale chaos ontstaat aan tafel. Beschrijf in 350 woorden wat er zich afspeelt in deze scène en wat de rol van de vreemde is.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach 

Marije Catsburg zal in 2017 afstuderen van de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Tijdens haar studie heeft ze zich gespecialiseerd in Creatief Schrijven en Mediamarketing. Marije werkt als redacteur voor Schrijven Magazine en Schrijven Online, en daarnaast doet ze diverse klussen als tekstschrijver. In haar vrije tijd schrijft ze graag korte verhalen en op haar blog FISE schrijft ze artikelen over films en series. 

Techniek