Start » Nieuws » Watou: poëzie en beeldende kunst

Watou: poëzie en beeldende kunst

6 Juli 2010

Watou, het inspirerende poëzie-en-kunstfestival in het Belgische kunstenaarsdorp, is weer geopend. Dit jaar is er een gevarieerd aanbod aan verschillende publieksactiviteiten. Naast performances, poëzie, muziek- en theatervoorstellingen is er een wervelende ‘poetry slam', een ART-café , een gezellige boekenmarkt en de live radio-uitzending ‘Iets met boeken' van Radio één presentatrice Friedl' Lesage. Het amateurtheaterfestival ‘Spots op West’, dat plaats vindt van 9 tot 11 juli in Westouter, doet voor één dag Watou aan. Organisator Pol Bonduelle selecteerde 4 voorstellingen die in Watou te zien zullen zijn.

'Kunstenfestival Watou 2010' heeft als thema dit jaar 'Tussen Taal en Beeld/ Verzamelde Verhalen #02'. Al wandelend door het dorpje ontdek je kunst, literatuur, architectuur, poëzie, theater... Vlak bij Watou vind je nog pittoreske dorpjes en stadjes die het bezoeken waard zijn. Probeer ook eens de plaatselijke kunstroutes uit.

Westhoekverteller Wim Parmentier kruipt speciaal voor Watou2010 in de huid van de ‘Woordenvanger van Watou’. Samen met hem mogen alle kinderen die het aandurven woorden vangen, om ermee te worstelen of om ze in een setting van moderne kunstwerken te kneden tot zelfgemaakte gedichtjes. Zo kunnen ze hun steentje bijdragen tot de soms zó gewichtige wereld van de Grote-Mensen-Kunst.

Bron: www.watou2010.be

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
Schrijfles van topredacteuren? Kom naar de Schrijven MAgazine Schrijfdag 2017!

Kom naar de Schrijven Magazine Schrijfdag 2017!

Bestel je tickets!
Jouw kidlit laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Kidlit! Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!
Geen schrijfwedstrijd meer missen? Volg Schrijven Magazine op Facebook!

Like Schrijven Magazine op Facebook!

Vind ik leuk!
Alice, het literaire tijdschrift van Schrijven Magazine

Voortaan in iedere editie van Schrijven Magazine!

Lees meer