Vijftig tinten grijs verhoogt handboei-incidenten volgens brandweer

Fifty Shades of Grey.De Britse brandweer heeft gemeld dat het aantal incidenten van mensen die zichzelf per ongeluk vastzetten met handboeien flink is gestegen, mogelijk door de Fify Shades of Grey (Vijftig tinten grijs) boeken.

De erotische romans van E.L. James verhalen over de sm-relatie tussen hoofdpersonages Anastasia en Christian. Volgens de London Fire Brigade heeft de reeks ervoor gezorgd dat mensen zich vaker hebben geboeid, wat tot een stijging van incidenten en daaropvolgende bevrijdingen heeft geleid.

‘Sommige van deze incidenten kunnen voorkomen worden met logisch denkwerk,’  aldus brandweerman Dave Brown. ‘Ik weet niet of het het Fifty Shades-effect is, maar het aantal incidenten met voorwerpen als handboeien is gestegen. Ik weet zeker dat de meeste mensen vijftig tinten roder zijn zodra onze mensen er zijn om hen te bevrijden.’

Van de gevallen waarin mensen in de afgelopen 3 jaar vast zijn komen te zitten met een voorwerp, is dat 79 keer met handboeien geweest. De brandweer benadrukt dan ook ‘altijd de sleutels bij de hand te houden’.

Bron

www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/news/fifty-shades-hotter-london-fire-brigade-blames-mummy-porn-for-rising-number-of-handcuff-incidents-8736578.html