Afbeelding

Bron: Pexels

Trending Topic: John Green is terug!

John Green is terug! Afgelopen vrijdag maakte John Green, de schrijver van bestsellers als The Fault in our Stars en Papertowns, bekend dat er een nieuw boek van hem op komst is. Hij vertelde dit in een van zijn vlogs. Het nieuwe boek, genaamd Turtles All the Way Down, zal op 10 oktober verschijnen.


Lemniscaat wist van niks

Zou John Green vergeten zijn dit nieuws aan zijn uitgeverij door te geven? Lemniscaat, de Nederlandse uitgeverij van Green, wist namelijk nog van niets af. De uitgeverij zal het manuscript pas deze week in handen krijgen en dan zal de vertaler snel aan de slag moeten, aangezien het originele boek (uitgegeven door Penguin Random House) dit najaar al in de schappen zal liggen.


Turtles All the Way Down

Het boek is een poging van Green om te schrijven over de psychische aandoening waar hij al sinds zijn kinderjaren mee kampt. Het is het eerste boek in 5 jaar dat van de schrijver verschijnt en volgt direct op zijn megahit The Fault in our Stars (De weeffout in onze sterren). Green werkte jarenlang aan de roman, in de persvoorlichting van vandaag gaf hij alvast het één en ander weg. Het verhaal zal openen met een voortvluchtige biljonair en een geldbeloning. Het hoofdpersonage is de zestienjarige Aza Holmes, zij gaat naar de biljonair op zoek. Andere onderwerpen die in het boek aan bod komen zijn: vriendschap, Star Wars Fan fiction en tuatara (een soort hagedisachtige reptielen). Green weet wel hoe hij zijn lezers nieuwsgierig moet maken!
Bronnen: Penguin
Simple most