Tips van een literair agent?

Als een auteur tienduizend volgers op Twitter heeft, zegt dat iets over zijn verkoopbaarheid. In het komende nummer van Schrijven Magazine lees je een interview met literair agent Willem Bisseling van het agentschap Sebes & Bisseling. Hij vertelt onder meer over het verlangen naar non-fictie en de fouten van aspirant-auteurs. Wij publiceren een deel van het interview voor.

Door Maarten Dessing

Sebes & Bisseling krijgt ieder jaar ongeveer duizend manuscripten. Ondanks de groei van selfpublishing blijft dat aantal stabiel. ‘Ik denk niet dat we door selfpublishing out of business zullen raken,’ zegt Bisseling zelfverzekerd. ‘Veel mensen zijn echt bezig met schrijven. Die willen niet ook dat uitgeefwerk doen. Dat kost heel veel tijd – en geld. Bovendien geeft het veel erkenning als je aandacht krijgt van een uitgever of de pers. Het logo van een uitgever op je boek is en blijft een keurmerk.’

Paul Sebes publiceerde in 2008 Bestseller. Wat elke beginnende schrijver moet weten, een boek vol tips over schrijven én publiceren. Deze zomer komt Sebes met een herziene uitgave –met Bisseling als coauteur. De titel: Alweer een bestseller. Tips en belevenissen van twee literair agenten.

‘De tips over het schrijfproces veranderen we niet,’ vertelt Willem Bisseling, ‘maar de uitgeefwereld is zo veranderd. Dat deel moet helemaal worden geactualiseerd. Selfpublishing en e-boeken zijn in opkomst. Sociale media zijn heel belangrijk geworden. Als een auteur tienduizend volgers op Twitter heeft, zegt dat iets over zijn verkoopbaarheid.

Nieuwsgierig naar het hele verhaal van Willem Bisseling? Je leest het in het komende nummer van Schrijven Magazine dat omstreeks 5 augustus verschijnt. 

Nog geen abonnee? Profiteer vóór maandag 25 juli 16:00 u. van de introductieaanbieding.

Word abonnee Geef Schrijven Magazine cadeau