Thomas Olde Heuvelt verkoopt Echo voor megabedrag aan Amerika

Schrijver Thomas Olde Heuvelt heeft zijn boek Echo verkocht aan een uitgeverij in de Verenigde Staten voor meerdere tonnen. De thriller is verkocht aan het Amerikaanse Nightfire books en zal in 2021 uitgegeven worden. 


Echo naar het buitenland

Het boek gaat over Nick, die met zijn klimmaatje Augustin de afgelegen berg de Maudit gaat beklimmen. Over de berg in de Zwitserse Alpen is weinig bekend, het is er ongewoon stil en er bekruipt hen het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn. Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Hij is verminkt en algauw beseft Nick dat er iets in hem ontwaakt is… 
Vorig jaar werd Echo in Nederland uitgegeven en binnenkort dus ook in Amerika. Dit is niet het eerste buitenlandse succes van Olde Heuvelt. Echo is ook gekocht door grote uitgeverijen in Duitsland, Groot-Brittannië en Australië. Deze uitgeverijen hebben zelfs nog een opvolger van Echo aangekocht, die de auteur nu aan het schrijven is.  

HEX

De hoop is voor Olde Heuvelt dat Echo net zo’n wereldwijd succes wordt als HEX, het boek dat in 2016 zijn doorbraak betekende in het buitenland. De horrorthriller gaat over de zogeheten Wylerheks in zijn geboortedorp Beek. Het verscheen niet alleen in zo’n dertig landen, het kreeg complimenten van de horrorkoning Stephen King. King noemde het boek “totally, brilliantly original”, een compliment dat op de cover van alle boeken van Olde Heuvelt te vinden is.  Tegen de Gelderlander vertelt de Nijmeegse schrijver dat de verwachtingen door het succes van HEX erg hoog waren. “Het was spannend of de opvolger van HEX ook zo zou aanslaan. Dat het nu zo ontvangen wordt, voelt als een enorme bevestiging,” vertelde hij de krant. 

Toekomst voor Olde Heuvelt

Olde Heuvelt wil weer dezelfde promotietour doen als voor HEX: 36 steden in binnen- en buitenland. Momenteel wordt er in Amerika ook gewerkt aan een tv-serie van HEX, geschreven door Gary Dauberman. Hij schreef ook het scenario voor de horrorfilm It, gebaseerd op Stephen Kings gelijknamige boek. Wanneer deze serie verschijnt is nog niet bekend. 

Bron

www.gelderlander.nl/nijmegen/thomas-olde-heuvelt-verkoopt-echo-voor-megabedrag-aan-amerika-dit-is-waanzinnig~ae981eb5/