Start » Nieuws » TED: de kracht van literatuur

TED: de kracht van literatuur

9 Mei 2016

Iedere maandag heeft Schrijven Online twee nieuwe TED talks voor jou. TED talks zijn bijzondere lezingen waar belangrijke ideeën over vele onderwerpen wereldwijd verspreid worden, zo ook over schrijven en literatuur. Schrijven Online neemt je elke maandag mee naar dit bijzondere online platform door twee TED talks voor jou te selecteren. Deze week wordt de kracht van literatuur besproken. Deze TED-talks zijn Nederlands ondertiteld.

TED: de kracht van boeken

Lisa Bu zag haar droom om opera zangeres te worden uiteen spatten. In plaats van te treuren zocht ze hulp bij boeken. Want boeken kunnen je helpen bij het verruimen van je geest en het creëren van nieuwe dromen. Hoe? Dat legt Bu uit in deze persoonlijke en mooie TED talk uit.

Bu laat je reflecteren over de kracht die boeken eigenlijk kunnen hebben op je eigen leven. Dit doet ze op een prachtige, simpele manier.

Deze TED talk duurt ongeveer 7 minuten. Bekijk hem hier.

TED: het nut van poëzie

Waarom heeft de mens poëzie nodig? Stephen Burt beantwoordt deze vraag voor je in zijn TED talk. Volgens Burt geeft poëzie ons de kans om in contact te komen met mensen ver van onszelf. Dit kunnen mensen zijn van vroeger, van de toekomst of zelfs overleden mensen.

Burt denkt dat poëzie ons helpt om angsten te overwinnen door ons kennis te laten maken met anderen en hun problemen en inzichten. Poëzie geeft de mensheid kracht.

Deze TED talk duurt ongeveer 13 minuten. Bekijk hem hier.  

TED Talks

TED staat voor Technology, Entertainment, Design. Het is een online platform waar lezingen van over de hele wereld staan, gegeven door experts. Deze lezingen gaan over een enorme diversiteit aan onderwerpen, zo ook schrijven en literatuur. In de lezingen komen bijzondere opvattingen en belangrijke ideeën naar voren. TED is de manier om deze hersenspinsels bereikbaar te maken voor een enorm publiek.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- TED over taal
- Poëzie met TED
- De literaire wereld van TED
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én 3 cadeaus!

Profiteer nu!
Schrijfles van topredacteuren? Kom naar de Schrijven MAgazine Schrijfdag 2017!

Kom naar de Schrijven Magazine Schrijfdag 2017!

Bestel je tickets!
Schrijles van Arthur Japin? Kom naar de Schrijven Magazine Schrijfdag 2017!

Kom naar de Schrijven Magazine Schrijfdag 2017!

Bestel snel je tickets!
In ieder nummer van Schrijven Magazine: schrijftips van Gouden Griffel-winnaar

In ieder nummer van Schrijven Magazine: schrijftips van Gouden Griffel-winnaar Mireille Geus!...

Word nu abonnee!