Afbeelding

De shortlist van de Opzij Literatuurprijs is bekend.

Shortlist Opzij Literatuurprijs bekend

De shortlist van de Opzij Literatuurprijs is bekend.Hanna Bervoets, Saskia de Coster, Margriet de Moor, Jannie Regnerus en Miek Zwamborn maken dit jaar kans op de Opzij Literatuurprijs, de prijs voor de beste roman uit 2013 van een Nederlandstalige schrijfster. 

Zij maken kans met de volgende boeken:

Klik op de links om de boeken te bestellen. 

Jury en uitreiking Opzij Literatuurprijs

Volgens de jury zetten deze auteurs ieder overtuigend hun eigen universum neer. De jury, onder voorzitterschap van Inez Weski, bestaat uit Jacqueline Bel (hoogleraar Vrije Universiteit), Elsbeth Etty (NRC Handelsblad), Marja Pruis (De Groene Amsterdammer) en Elizabeth Schut (De Telegraaf).

De winnares van de Opzij Literatuurprijs 2014 wordt woensdag 19 maart bekendgemaakt, om 19.30 uur in Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179 te Amsterdam. Kaarten zijn hier te bestellen.

Eerdere winnaars Opzij Literatuurprijs

Interview met Manon Uphoff in Schrijven Magazine.Eerdere winnaars van de Opzij Literatuurprijs, die sinds 2009 jaarlijks wordt uitgereikt en waaraan een geldbedrag van 5.000 euro is verbonden, zijn Hanna Bervoets met Lieve Celine, Jessica Durlacher met De Held, Minke Douwesz met Weg en Doeschka Meijsing met Over de liefde. Vorig jaar won Manon Uphoff met haar novelle De ochtend valt.

In het komende nummer van Schrijven Magazine interviewen we Manon Uphoff, die ook wel bekendstaat als de koningin van het korte verhaal. Lees hier een voorproefje.

Bron

www.opzij.nl/Nieuws-Opinie/Nieuws-Opinie-Artikel/Shortlist-Opzij-Literatuurprijs-bekend.htm

Uitgeven