Schrijversduo start crowdfunding voor Terviseks

Schrijversduo start crowdfunding voor TerviseksDe twee jonge Nederlandse schrijvers Wouter van Acker en Jos Rouw, beiden 27, maakten een reis door de Baltische Staten. Hun observaties hebben ze verwerkt tot een reisverhaal, Terviseks, dat de Vlaamse uitgeverij Beefcake Publishing dit jaar publiceert.

Van Acker en Rouw schrijven in Terviseks, de Estse vertaling voor ‘proost’, over hun reis door Estland, Letland, Litouwen en een snel bezoek aan Finland. Het zelfgemaakte filmpje op de website van de crowdfundingactie waarmee de publicatie van het boek tot stand moet komen, geeft de nieuwsgierige lezer al een indruk van hun gevoel voor humor. Verder vermelden ze op deze website hoe zij in Vilnius ontdekkingen deden over varkensoren, hoe er in Riga gedenkwaardige ontmoetingen plaatsvonden met ‘rijke Russen’ en ‘sufgereisde Schotten’ en dat ze getuige waren van ‘half ontploffende hostels’ in Talinn. Dit verhaal past daarom goed in het fonds van Beefcake Publishing, dat zich richt op ‘alternatieve vormen van literatuur’.


De schrijvers van Terviseks

Wouter van Acker werd met zijn verhaal ‘Zonder kleren’ één van de vijf winnaars van de Boekenweek Schrijfwedstrijd 2016. Afgelopen augustus deelde Jos Rouw zijn korte verhaal ‘Vanzelf’ met het grote publiek bij De Taalstaat, waar Frits Spits al een talent in hem zag. Naast het schrijven promoveert Van Acker aan de KU Leuven op innovatie in de publieke sector. Rouw is in het dagelijks leven freelance tekstschrijver en communicatieadviseur.


Publicatie via crowdfunding

Donateurs hebben nog tot midden april om mee te doen aan de crowdfundingactie van het boek en zullen in ieder geval worden beloond met een exemplaar en de e-boekversie.

Uitgeven