Schrijven als een monnik!

Schrijven als een monnik! Heb je nooit met een ganzenveer geschreven, maar wil je dit wel een keer proberen? Dan is dit je kans!

Stel je eens voor: in de middeleeuwen waren er nog geen printers of drukpersen. Boeken werden met de hand geschreven door monniken. En met een ganzenveer. De mooiste letters en versieringen zijn daarmee gemaakt.

Wil jij dat ook eens proberen? Ben jij tussen de 7 en 12 jaar? Dan is dit echt iets voor jou. Je kunt zelfs met GOUD aan de slag. En daag je vader, moeder, opa of oma uit: wie maakt de allermooiste letters? Voor je kleine broertje of zusje is er iets leuks te doen in de museumdrukkerij. En natuurlijk ga je ook de prachtige middeleeuwse boeken in het echt zien.

Waar?

In Museum Meermanno, Prinsessegracht 30, Den Haag.

Wanneer?

De workshop ‘Schrijven als een monnik’ start elk uur op woensdag tussen 13.00 en 16.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 12.00 tot 16.00 uur.

Kosten

De workshop kost € 5,00. Dan krijg je ook een spannende speurtocht én ranja. Vergeet niet dat je eerst een museumkaartje moet kopen. Alhoewel, alleen je ouders dan – tenzij ze een museumkaart hebben: dan is de toegang gratis. Kinderen t/m 12 jaar hebben altijd gratis toegang in Museum Meermanno.

Voor meer informatie kun je kijken op http://www.meermanno.nl/index

Bron

http://www.meermanno.nl/index

Techniek