Schrijfdoedel #65 - Fantastiek

Fantasy en sci-fi in de nieuwste wekelijkse schrijfopdracht van Schrijven OnlineDe schrijfdoedel - onze wekelijkse schrijfopdracht - heeft deze keer een fantastisch tintje, met dank aan Martijn Lindeboom van de Paul Harland Prijs. Schrijf en deel je verhaal!

De schrijfdoedel van deze week is:

Verander één aspect van de ons bekende wereld (b.v. magie bestaat, een natuurwet werkt anders, nachtmerries als huisdieren of aliens zijn geland) en schrijf een fantasy-, sciencefiction- of horrorverhaal van maximaal 500 woorden waar dat verschil een rol in speelt. 

Inspiratie nodig? Op de website van de Paul Harland Prijs kun je een uitgebreid archief over het fantastische genre - inclusief tips en techniek - doorspitten.

Delen en feedback

Op het schrijfdoedel-subforum kun je jouw verhaal delen. Let bij het publiceren wel op de regels, in dit geval een maximum van 500 woorden. Heb je behoefte aan feedback, dan kun je jouw stuk ook op het feedbackplatform Proeflezen plaatsenSucces!

Schrijfdoedel

De schrijfdoedel wakkert iedere week je creativiteit op een nieuw manier aan. Maak gebruik van deze korte schrijfopdracht als de inspiratie voor je roman of kort verhaal ver te zoeken is, of als je wat variatie in je schrijfwerk zoekt.

Paul Harland Prijs

Deze editie van de schrijfdoedel is verzonnen door Martijn Lindeboom van de Paul Harland Prijs, de grootste prijs voor Nederlandstalige verhalen in de genres fantasy, horror en sci-fi. De uitslag van de 2013-editie wordt bekendgemaakt op de Paul Harland Dag bekendgemaakt, die plaatsvindt op 8 februari 2014. Op die dag kun je ook workshops volgen en panels en voordrachten bijwonen. Een onmisbare dag dus voor iedere genreschrijver!

Bron

www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/schrijfdoedel

Techniek