Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #10

Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #10Een maand lang, elke week op maandag, woensdag en vrijdag publiceren we drie schrijfoefeningen van 5 verschillende schrijfcoaches (Corrie Gramser, Maria van Deutekom, Christel Cosijn, Lia Hesemans en Inanna van den Berg) om in conditie te komen.

‘Flow’ schrijven met schrijfcoach Lia Hesemans – stroomvantaal.nl

De schrijfoefeningen van deze week gaan over jouw persoonlijke beleving van schoonheid,  in de beeldende kunst, in muziek en op speciale locaties. Ik nodig je hierbij uit om uit je hoofd te stappen. Verbind je met je gevoel en zoek de verwondering op. Schrijf je tekst aan één stuk door in een ‘flow’, zonder je pen van het papier te halen. Wat raakt jou?

Opdracht #10 – Duik in een kunstwerk

Deze opdracht kun je thuis uitvoeren, in de bibliotheek bij de afdeling kunstboeken of in een museum. Verzamel een aantal boeken of tijdschriften met kunstfoto’s, of bekijk kunst in een museum. Kies een kunstwerk uit waar je oog op blijft hangen, nog zonder dat je precies weet waarom.

- Neem de tijd om het kunstwerk nader te bekijken. Beschrijf feitelijk hoe het kunstwerk eruit ziet: kleur, vorm, sfeer, lichtval.

- Ga nu vrijuit associëren over het kunstwerk. Wat valt je op, waar doet het werk je aan denken, wat vertelt het jou? Schrijf zonder nadenken 20 regels tekst.

Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen Lia Hesemans en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo in zijn werking:

  • Klik op deze link
  • Voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel) en klik op 'Bewaren'
  • Wacht op feedback of geef eventueel feedback op andere verhalen.

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Lia Hesemans is freelance auteur, eindredacteur en schrijfcoach. Zij redigeert boeken voor educatieve uitgevers en geeft schrijfworkshops aan professionals en particulieren. Haar missie: mensen inspireren en op weg helpen bij het toegankelijk maken van hun ideeën en deze omzetten naar begrijpelijke geschreven taal. 

Voor wie geen genoeg krijgt van verhalen

Heb je de smaak van het schrijven in een ‘flow’ te pakken en wil je ook na de schrijfmaand daarmee verder? Neem dan deel aan een schrijfcafé of cursus van Stroom van taal in Vught/omgeving Den Bosch. Of ga mee op schrijfreis naar Valencia of Sevilla – de data vind je binnenkort op www.stroomvantaal.nl.

Bron

www.schrijvenonline.org/forums/themaforums/januari-schrijfmaand

Techniek