Schrijf je fit met Januari schrijfmaand 2017 – Opdracht #7

Ook dit jaar is de Januari Schrijfmaand terug! Een maand lang, elke week op dinsdag en vrijdag publiceren we twee schrijfoefeningen van 4 verschillende schrijfcoaches om in conditie te komen. Schrijfcoach Lia Hesemans verzorgt deze week de opdrachten. 

Over de schrijfcoach

Lia Hesemans (1967) is eindredacteur en schrijfcoach. Zij organiseert schrijfworkshops, cursussen Levensverhalen, schrijfreizen naar Spaanse steden en een schrijfcafé. Ook begeleidt ze mensen die een boek in eigen beheer willen uitgeven. Daarnaast werkt Lia als redacteur en auteur voor diverse educatieve uitgeverijen.

Opdracht #7: Slapeloosheid

Beschrijf een bijzondere dag uit het leven van iemand die aan slapeloosheid lijdt, zonder letterlijk het woord ‘slapeloosheid’ te gebruiken. Aan het gedrag van je personage moet af te leiden zijn hoe hij/zij worstelt met een chronisch slaapgebrek en de consequenties daarvan.
De bijzonderheid op deze dag is, dat jouw personage deze avond het podium op moet voor een belangrijk optreden waar nogal veel vanaf hangt. Het optreden mag niet mislukken omdat er een persoonlijke missie aan ten grondslag ligt.

• Gebruik maximaal 300 woorden.

• Show, don’t tell.

Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen Lia en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo in zijn werking:

  • Klik op deze link
  • Voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel) en klik op 'Bewaren'
  • Wacht op feedback of geef eventueel feedback op andere verhalen.

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Techniek