Afbeelding

Workshop songwriting in het komende nummer van Schrijven Magazine.

PREVIEW Schrijven Magazine: Workshop Songwriting

Workshop songwriting in het komende nummer van Schrijven Magazine.Aan de stroom nieuwe zangtalenten op tv lijkt geen einde te komen, maar wat heb je aan een gouden keeltje zonder een goed liedje? Wie pakkende liedjes schrijft heeft uiteindelijk het beste medicijn tegen de vergetelheid.

Elk jaar vergapen we ons aan al het zangtalent dat op tv voorbij komt, maar na de finale horen we nauwelijks iemand terug. Waarom? Een bijzonder zangtalent kan niet zonder een goed liedje, zoals een acteur niet zonder een script kan. En gezien de overvloed aan Nederlandse zangtalenten is er dus een grote behoefte aan goede popliedjes. Maar hoe schrijf je een goed liedje? We helpen je alvast op weg met een schrijfoefening:

Je geliefde vertelt dat hij/zij voor een opdracht een jaar naar het buitenland moet. Schrijf één refrein met een wanhopige reactie en één refrein met liefdevol vertrouwen.

Meer oefeningen vind je in de Workshop Songwriting in het oktobernummer van Schrijven Magazine. Nog geen abonnee? Neem vóór 23 september een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis!

Word abonnee van Schrijven Magazine

Ken je iemand die graag songwriter wil worden? Deel dit bericht!

Meer informatie over het komende nummer van Schrijven Magazine.