Overzicht van literair nieuws – week 43

Overzicht van literair nieuws – week 43Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws.

Kinderboekenweek 2014 zorgt voor stijging omzet

Vergeleken met vorig jaar is er 9 procent meer omzet gegenereerd in Nederlandstalige kinder- en jeugdboeken. Er gingen 7,5 procent meer exemplaren over de toonbank. Dit valt te wijten aan het succes van de 60e Kinderboekenweek, die een omzetstijging van 12,2 procent maakte. De stijging in populariteit van het genre was ook zichtbaar in De Bestseller 60: maar liefst vier kinderboeken stonden in de lijst, met Fabians feest van Marit Törnqvist op nummer 1.

Shortlist Hebban Awards bekend

Tijdens het Nederlands Thrillerfestival op zondag 26 oktober worden de publieksprijzen van Hebban.nl uitgereikt. Er worden winnaars gekozen van de beste thriller, de beste YA-thriller en de beste fantasy van het jaar. Voor thrillers wordt er ook een Debuutprijs en een prijs voor buitenlandse boeken uitgereikt, en voor fantasy ook een prijs voor buitenlandse boeken. Bekijk de shortlists hier.

Schrijfgids ‘Schrijven kreng!’ verschijnt in november

Schrijven kreng! is een nieuwe gids van auteur Lisette Jonkman (winnaar chicklitschrijfwedstrijd van Luitingh-Sijthoff met haar verhaal Glazuur) voor iedereen die een romantisch en/of grappig verhaal wil schrijven maar geen idee heeft waar te beginnen. In het boek deelt ze haar tips, blunders en misstappen. Neem een kijkje op haar website, of bekijk alvast een mini-versie van Schrijven kreng!

Uitgeven