Afbeelding

bron: Google Docs

Overzicht literair nieuws – week 30

Overzicht literair nieuws – week 30Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week. 

Liesbeth Koenen schrijft biografie Hugo Brandt Corstius 

Liesbeth Koenen schrijft een biografie over de in 2014 overleden schrijver/wetenschapper Hugo Brandt Corstius. Het boek zal in 2020 verschijnen. Koenen is naast schrijver ook journalist, taalkundige en redacteur. Het boek verschijnt bij uitgeverij Querido. 
Bron: Boekblad 


Schrijver reageert op geruchten over Game of Thrones-boeken

Schrijver R.R. Martin reageert op de geruchten rondom het nieuwste boek van de Game of Thrones serie. Op internet was er veel discussie over het komende boek, er werd beweerd dat het boek al voltooid was terwijl anderen beweerden dat Martin nog niet begonnen was met schrijven. Martin ontkracht beide geruchten en stelt in zijn blog dat hij hoopt het boek - genaamd Winds of Winter -  in 2018 uit te brengen. Het is zes jaar geleden dat de populaire schrijver een boek uitbracht. 
Bron: Nu.nl 

Schrijver Anne Golon overleden

Anne Golon, schrijver van onder andere de beroemde historische romanreeks Angélique, is overleden. Golon overleed in Versaille, op 95-jarige leeftijd, op de Franse feestdag quatorze juillet.
Angélique was een enorm succes. De boekenreeks, bestaande uit 13 boeken, werd in zo’n dertig talen vertaald.
Bron: de Volkskrant  

Maartje Wortel in het Italiaans
De rechten van de boeken Goudvissen en beton en Er moet toch iets gebeuren, van de Nederlandse schrijver Maartje Wortel, zijn verkocht aan een Italiaanse uitgever. Wortels uitgeverij Das Mag deelde dit dinsdag op social media.
Bron: Das Mag 

Uitgeven