Afbeelding

Bron: Shuttershock

Overzicht literair nieuws - week 27

Overzicht literair nieuws - week 27Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Een roman vol tinderdates

Friso Veltkamp (34) schreef een boek over zijn ervaringen met tinder. Het boek – genaamd Vonk – is een verzameling van zijn leukste avonturen. ‘Dit alles gaat gepaard met sloten wijn, memorabele katers en gordijnen van rook. Een relaas vol absurde situaties verbonden door ongemakkelijke, hilarische en hartverscheurende momenten.’
Bronnen: Friso Veltkamp & Tubantia  

Lieke Kézér wint ANV Debutantenprijs

Lieke Kézér heeft met haar roman De afwezigen (De Arbeiderspers) de ANV Debutantenprijs gewonnen. De prijs ter waarde van 7500 euro werd zondagavond in Dordrecht uitgereikt. De andere genomineerden waren Het smelt van Lize Spit (Das Mag) en Biefstuk van Judith Eykelenboom (Prometheus).
Bron: Tzum.info 

Clown Bassie presenteert boek 

Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie van het duo Bassie en Adriaan, presenteert vandaag zijn boek Allememaggies. Allememaggies is een bundeling van columns en andere anekdotes van Van Toor, over zijn bijzondere carrière. Een aantal van deze verhalen werden eerder gepubliceerd in de Vlaardinger Courant, waar Van Toor jaren een vaste rubriek had.
Aad van Toor, de broer Bas, bracht deze week ook een boek uit: een autobiografie genaamd Moe, ik kan een salto!
Bron: het AD

Mexico-correspondent Edwin Timmer schrijft boek

Edwin Timmer, die werkzaam is als correspondent in Mexico voor onder andere de Telegraaf en Elsevier, heeft een contract getekend bij Uitgeverij Q. Dat maakten de uitgeverij en Timmers literair agent Willem Bisseling vandaag bekend. Het boek, met de werktitel van Harlingen naar Tijuana, zal gaan over Timmers reis langs de Amerikaans-Mexicaanse kust.
Bron: het Boekblad 

 

Uitgeven