Overzicht literair nieuws – week 25

Overzicht literair nieuws – week 25   Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Giphart schrijft verhaal met robot

Ronald Giphart gaat samen met een robot een verhaal schrijven. In samenwerking met het Meertens Instituut en de Universiteit Antwerpen onderzoekt de auteur wat een robot kan betekenen voor de literatuur. Het verhaal zal naar verwachting in november, ter gelegenheid van Nederland leest, uitkomen. Volgens Giphart zijn de resultaten van het experiment tot nu toe fascinerend.
Bron: Nu.nl 

Longlist Jan Wolkersprijs bekend

Zondag werd de longlist voor de Jan Wolkersprijs 2017 bekend gemaakt. De jury bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Anneke Naafs (Vroege Vogels). Uit meer dan 100 ingezonden natuurboeken, werden 19 titels geselecteerd. De shortlist zal in september bekend gemaakt worden. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro en een origineel portret van de winnaar, getekend door Siegfried Woldhek.
Bron: Tzum

4600 euro voor boekjes van vader Obama

Afgelopen maandag werden twee boekjes geveild, geschreven door de vader van oud-president Barack Obama. De veiling werd georganiseerd door het NRC Handelsblad en de boekjes brachten 4600 euro op. De boekjes zijn uitgaven in een alfabetiseringsproject in Kenia 1959. De werkjes brachten Obama's vader in contact met de Amerikaanse projectleider Elizabeth Mooney. Zij adviseerde hem om op Hawaï te gaan studeren.
De koper van de boekjes is niet bekend.
Bron: Nu.nl  

Week van de Afrikaanse roman

Het programma van de Week van de Afrikaanse roman is bekend. Deze week wordt in Nederland en Vlaanderen georganiseerd om meer aandacht te creëren voor Afrikaanstalige literatuur in Nederlandse vertaling. Het is de derde keer dat deze week georganiseerd wordt.
De week loopt van vrijdag 29 september t/m zondag 8 oktober 2017. Activiteiten zijn in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Leuven.
Bron: Week van de Afrikaanse Roman