Afbeelding

bron: Google Docs

Overzicht literair nieuws - week 19

Overzicht literair nieuws - week 19Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.


Ellyn van Valkengoed wint Write Now! Rotterdam 2017

Eén van de grootste voorrondes van de schrijfwedstrijd Write Now! is gewonnen door de 24-jarige Ellyn van Valkengoed. Uit 153 inzendingen werd haar verhaal door een driekoppige jury als beste gekozen.
Afgelopen weken werden ook in andere steden prijsuitreikingen georganiseerd. In juni zal in Rotterdam de grote finale worden georganiseerd en van de winnaars van de 10 voorrondes zal één winnaar gekozen worden.

Bron: Write Now!

Birney wint de Libris Literatuur Prijs

Afgelopen maandag heeft De tolk van Java van Alfred Birney de Libris Literatuur Prijs 2017 gewonnen.
De uitreiking vond plaats in het Amstel hotel te Amsterdam. Andere genomineerden voor de prijs van 50.000 euro waren: Walter van den Berg, Arnon Grunberg, Jeroen Olyslaegers, Marja Pruis en Lize Spit.

Bron: Tzum

Bill Clinton schrijft een thriller

De Amerikaanse oud-president Bill Clinton werkt samen met thrillerauteur James Patterson aan een roman.
Het boek zal gaan over een zittende president en zal de titel dragen: The President is Missing.
Het fictiedebuut van Clinton zal in juni 2018 verschijnen en uitgegeven worden door zowel de uitgever van Clinton als Patterson.

Bron: Nu.nl

Özcan Akyol, Mano Bouzamour en Elfie Tromp schrijven geschenk voor Literatour

De schrijvers Özcan Akyol, Mano Bouzamour en Elfie Tromp maken dit jaar het Literatourgeschenk: een bundel van drie korte verhalen genaamd 3Pak. Literatour, de Boekenweek voor jongeren van 15 t/m 18 jaar, zet groots in op leesplezier. Vijfentwintig schrijvers zullen middelbare scholen door heel het land bezoeken om scholieren te enthousiasmeren. Literatour zal plaatsvinden tussen 16 en 24 september. 

Bron: Stichting CPNB