Open dag Scriptplus - alles over het schrijfproces

Open dag Scriptplus - alles over het schrijfprocesHoe kom je tot een publicabel manuscript of een lezenswaardig artikel? Auteurs nemen zaterdag 21 juni het schrijfproces onder de loep tijdens de open dag van Scriptplus, met gratis schrijfworkshops en manuscriptbeoordeling.

Het thema van de jaarlijkse open dag van Scriptplus is ditmaal ‘Scheppen gaat van au’. Verschillende schrijvers nemen plaats in een panel en gaan in op aspecten die het schrijfproces beïnvloeden. Is er een verschil tussen het schrijven van fictie en non-fictie? En ga je door het volgen van schrijfworkshops inderdaad beter en vlotter schrijven?

Het panel bestaat onder andere uit: dichter en essayist Koos van den Kerkhof, kinderboekenschrijfster Jacobina Kunnen, schrijver en journalist Peter de Rijk en romancier Carolina Trujillo.

Manuscriptbeoordelingen en workshops

Tijdens de open dag van Scriptplus krijgen aspirant-schrijvers de mogelijkheid hun werk te laten beoordelen (d.w.z. een fragment daaruit). Daarnaast worden workshops op het vlak van literair schrijven georganiseerd: proza voor kinderen, verhalend proza, korte verhalen schrijven en fantasy schrijven.

Voor liefhebbers van zakelijk schrijven zijn er workshops effectief schrijven, essay schrijven, schrijven voor het web, SEO en storytelling.

Alle workshops zijn vrij toegankelijk.

Open Dag Scriptplus
Datum: 12 juni 2014, 10.30 –14.30 uur
Locatie: Benno Premselahuis, Rhijnspoorplein 1, Amsterdam

Kijk hier voor meer informatie.

Uitgeven