Nu op het forum: winnaar sprookjeswedstrijd en studentenschrijfgroep

Op het Schrijven Online-forum komen schrijvers bijeen om elkaar te helpen, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien.  Wat speelt er op dit moment op het forum?

Schrijfgroep voor studenten

In de categorie ‘Oproepen’ plaatste een Schrijven Online-lid een oproepje voor het vormen van een schrijfgroepje met (mede)studenten (18 tot 30 jaar) die het leuk vinden om werk van anderen te lezen en van feedback te voorzien. Ben jij student (of val je in die leeftijdscategorie) en lijkt het je leuk om een schrijfgroep te vormen? Laat dan een reactie achter.

Namen bij niet-fictieve misdaden

In de categorie ‘Het schrijfproces’ vraagt een Schrijven Online-lid om advies. Hij/zij schrijft een boek waarin lugubere, waargebeurde misdaden worden beschreven. De daders en slachtoffers zijn allemaal al overleden (het zijn oude misdaden), dus de schrijver wil graag gewoon de volledige namen gebruiken. Er zijn echter (verre) familieleden die mogelijk wel problemen hebben met de associatie aan de nare gebeurtenissen. De schrijver vraagt om advies: wordt het juridisch als smaad gezien wanneer de volledige namen gebruikt worden?

Winnende sprookjesverhaal

In september konden schrijvers meedoen aan de Schrijven Online-schrijfwedstrijd ‘Een nieuwswaardig sprookje’. Vorige week maakten we bekend dat Sophia Drenth de winnaar was van de wedstrijd. Haar verhaal, Merci, schone slaper, kun je hier lezen!

Wekelijkse schrijfopdracht

Gratis feedback ontvangen op je schrijfwerk en –techniek? Elke week wordt er op woensdag een nieuwe schrijfopdracht geplaatst op het forum. Na het maken van de opdracht kun je je tekst op het forum plaatsen, waar andere leden en de schrijfcoach je feedback kunnen geven. De opdrachten lopen uiteen: van poëzie tot korte verhalen en zelfs teksten zonder de letter e. Schrijf je ook mee?