Nog maar één week tot NaNoWriMo 2016!

Over precies één week is het eindelijk zover: de NaNoWriMo 2016 gaat van start! 1 tot 30 november is de National Novel Writing Month, waarin jij als schrijver wordt uitgedaagd een boek van 50,000 woorden te schrijven in één maand.

Praat mee op het forum

Op Schrijven Online zullen we je de hele maand november helpen en aanmoedigen met tips om deze grote uitdaging tot een goed einde te brengen.Op het Schrijven Online-forum kun je met andere SO-leden praten over je voortgang, de problemen waar je tegenaan loopt en kun je elkaar moed inspreken.

Voorbereiden op NaNoWriMo

Een roman schrijven in 30 dagen is niet makkelijk, laten we maar eerlijk zijn. Een goede voorbereiding is al het halve werk. Maak een planning en bedenk van tevoren op welke dagen en welke momenten je gaat schrijven, en houd je daar ook aan. Discipline is noodzakelijk, want als je alles uitstelt tot de laatste twee dagen ga je het nooit redden. Voordat de NaNoWriMo begint, mag je officieel nog niet starten met je boek. Wat je al wel kunt doen, is van elk hoofdstuk een korte synopsis schrijven. Zo weet je in ieder geval wát je gaat schrijven, ook als de inspiratie even opraakt.

Schrijfplek en schrijfbuddy

Schrijven doen we vaak graag alleen. Tijdens de NaNoWriMo is het echter belangrijk dat je gemotiveerd en enthousiast blijft om het vol te kunnen houden, en daarom kan het een goed idee zijn om een schrijfbuddy te zoeken. Ken je iemand die ook aan de NaNoWriMo meedoet, of iemand die op zijn/haar eigen tempo een boek aan het schrijven is? Nodig hem of haar uit en ga lekker samen schrijven. Het gezelschap kan ook heel nuttig zijn voor het opdoen van nieuwe inspiratie en ideeën. Samen brainstormen levert veel meer op!
Kies een goede plek om te schrijven, bij voorkeur eentje zonder afleiding. Of je nou in de bibliotheek zit, je studeerkamer of een café, het belangrijkste is dat je er productief kunt werken en je er op je gemak voelt.

Activiteiten

Tijdens de NaNoWriMo worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor deelnemers. Op zaterdag 29 oktober vindt in Utrecht de kickoff plaats. Verder zijn er schrijfsessies in onder andere Leeuwarden, Utrecht, Sittard, Leiden, Rotterdam en Enschede. Kijk hier voor alle activiteiten.