Nog 2 weken tot NaNoWriMo 2016

Nog maar 2 weken wachten en dan is het zover: de NaNoWriMo 2016 gaat van start! 1 tot 30 november is de National Novel Writing Month, waarin jij als schrijver wordt uitgedaagd een boek van 50,000 woorden te schrijven in één maand.

Op Schrijven Online zullen we je de hele maand november helpen en aanmoedigen met tips om deze grote uitdaging tot een goed einde te brengen. Ook op ons forum kun je terecht om je ervaringen te delen. Schrijven doe je tenslotte samen!

Je eigen boek

Je mag helemaal zelf weten waarover je boek gaat, welk genre je schrijft en hoe je te werk gaat. Je boek hoeft ook zeker niet helemaal geredigeerd en af te zijn na deze 30 dagen, maar de bedoeling is wel dat je iets substantieels in handen hebt. Heb je al tijden een idee voor een roman in je hoofd? Dit is het ideale moment om ermee aan de slag te gaan. Heb je al de intentie om te beginnen een spannende thriller? Pak je kans en begin te schrijven!

Activiteiten

Tijdens de NaNoWriMo worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor deelnemers. Op zaterdag 29 oktober vindt in Utrecht de kickoff plaats. Verder zijn er schrijfsessies in onder andere Leeuwarden, Utrecht, Sittard, Leiden, Rotterdam en Enschede. Kijk hier voor alle activiteiten.

Over NaNoWriMo

NaNoWriMo is een internationaal evenement. In Nederland en België doen er jaarlijks honderden schrijvers mee en wereldwijd zelfs honderdduizenden. Via de website van NaNoWriMo en bij georganiseerde bijeenkomsten kunnen deelnemers elkaar steunen, aanmoedigen en tips uitwisselen. Via de online community kun je je voortgang bijhouden en zien hoe anderen ervoor staan.

Uitgeven