Nieuwe papieren Dikke Van Dale

Voor het eerst in 10 jaar verschijnt er weer een papieren editie van de Dikke Van Dale, het woordenboek dat eind deze maand 150 jaar bestaat. In 2015 ligt de 15e editie in de winkels.

De laatste papieren editie van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal verscheen in 2005 en bestond uit drie delen met in totaal 4.464 bladzijden. Van Dale publiceert wel elk halfjaar een digitale update.

Nieuwe woorden

Binnenkort besluit de redactie welke nieuwe woorden zij in de nieuwe uitgave opneemt. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de frequentie en de spreiding - hoe vaak een woord is gebruikt op verschillende plaatsen in het hele Nederlandse taalgebied. Ook is van belang dat verschillende soorten media het woord hebben gebruikt.

Jubileum

Op 28 augustus viert De Dikke Van Dale 150-jarig jubileum in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waar schrijvers, dichters, cabaretiers bij elkaar komen 'om vergeten woorden een veilige thuishaven te geven'. 

1 jaar gratis het Van Dale Online Taalhandboek Nederlands? Neem een abonnement op Schrijven Magazine, profiteer van onze superaanbieding! Ben je al abonnee? Werf dan één van je schrijfvrienden of -vriendinnen als abonnee. Jullie krijgen dan allebei 1 jaar gratis toegang tot het Van Dale Online Taalhandboek Nederlands!

Neem een abonnement!           Werf een abonnee!

Techniek