Nederland komt met eigen Fifty Shades of Grey

Nederland komt met zijn eigen Fifty Shades of Grey.Querido-uitgeefster Annette Portegies besloot na diverse Fifty Shades na-aperijen het erotische genre een plek te geven in de Nederlandse literatuur.

De schrijvers David Pefko, Jamal Ouariachi en Daan Heerma van Voss zullen in september het boek 25 45 70 publiceren bij Querido. Voor deze erotische roman richtte Portegies eenmalig de imprint Querido Rouge op. De drie schrijvers tekenen samen de biografie van hun vrouwelijke hoofdpersonage Hanna uit om vervolgens apart aan de slag te gaan met een erotisch moment uit haar leven op 25-, 45- en 70-jarige leeftijd.

Portegies kwam op het idee na de afgelopen Frankfurter Buchmesse, waar zij geconfronteerd werd met allerlei namaaksels van Fifty Shades of Grey van E.L. James. 25 45 70 moet verschijnen in september.

Nieuw deel

Ondertussen zal het nieuwe deel uit de Fifty Shades-serie op 1 mei verschijnen. Daarmee breidt de trilogie uit met het boek Fifty Shades of Grey: Inner Goddess. Volgens James wordt er in dit deel minder aandacht besteed aan seks, en zal ze juist tips geven voor het schrijven van een erotisch boek. Deze tips worden afgewisseld door witruimte zodat de lezer aantekeningen kan maken.

Bron

www.knack.be/nieuws/boeken/nieuws/nederlands-antwoord-op-vijftig-tinten-trilogie-van-e-l-james/article-4000263695277.htm