Start » Nieuws » Maand van het spannende boek

Maand van het spannende boek

27 Mei 2014

Maand van het spannende boekJuni staat in het teken van terreur in thrillers. Tijdens deze Maand van het Spannende Boek worden er allerlei prijzen en evenementen gehouden ter ere van het genre.

De Avond van het Spannende Boek

De Avond van het Spannende Boek geldt sinds 2007 als de aftrap van juni - Maand van het Spannende Boek. De Avond vindt dit jaar plaats op donderdagavond 29 mei in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Het is een feest voor schrijvers én lezers van spannende boeken, voor recensenten en misdaadjournalisten.

Traditiegetrouw opent de Avond met de bekendmaking van De Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, en de Schaduwprijs, de bekroning van het beste Nederlandstalige thrillerdebuut.

Plaats Delict

Plaats Delict wordt gehouden in het eerste weekend van juni. Tijdens dit weekend worden er door boekhandels, bibliotheken, auteurs en thrillerfans onder andere signeersessies, lezingen, meet-and-greets en wandelingen georganiseerd bij de favoriete boekhandel of bibliotheek van de thrillerauteur.

Onder andere de auteurs Judith Visser, Tomas Ross, Roel Janssen, Esther Verhoef, Tupla Mourits, Almar Otten en Simone van der Vlugt zullen, in samenwerking met het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM), op tournee gaan door Nederland om zich volop in te zetten voor het Nederlandstalige spannende boek.

Geschenkboek

Tijdens de Maand van het Spannende Boek wordt het geschenkboek Incendio, geschreven door de Amerikaanse bestsellerauteur Tess Gerritsen, cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Tess Gerritsen (San Diego, 1953) is arts en internationale bestsellerauteur. Ze debuteerde in 1986 en heeft inmiddels meer dan 25 thrillers op haar naam staan. Bij het grote publiek werd ze vooral bekend door thrillers als Sneeuwval, Koud bloed, Het stille meisje en De laatste sterft. Het stille meisje werd in 2012 bekroond met de Crimezone Thriller Award voor beste vertaalde thriller.

Thrillerwedstrijd

Ter gelegenheid van de maand van het spannende boek organiseert Schrijven Online ook een thrillerwedstrijd. Meer informatie is hier te vinden.

Bron: www.maandvanhetspannendeboek.nl/index.html

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Zo schrijf je een spannend verhaal
- Microschrijfwedstrijd – spannend verhaal
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


Literair tijdschrift Alice, onderdeel van Schrijven Magazine

Stuur je allerbeste verhaal of gedicht in naar ons eigen literaire tijdschrift.

Meer informatie
Verkoopt jouw boekhandel Schrijven Magazine?

Benieuwd of jouw boekhandel of kiosk Schrijven Magazine verkoopt? Zoek het op in de storelocator...

Zoek een verkooppunt
A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én 3 cadeaus!

Profiteer nu!
Jouw verhaal laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Proza!  Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!