Literatour: de eerste young adult-Boekenweek in maart 2015

Literatour: de eerste young adult-Boekenweek in maart 2015Op initiatief van boekhandelaar Lisa Snijders van boekhandel Stevens in Hoofddorp zal er in maart 2015 voor het eerst een young adult-Boekenweek plaatsvinden.

Samen met CPNB is de mede-eigenaar van boekhandel Stevens momenteel druk bezig met de voorbereidingen en de invulling van de week. Een evenement organiseren met dj’s en auteurs ziet ze wel zitten. Over de keuze van de maand zegt Snijders het volgende: ‘De scholen kunnen er dan veel actiever bij betrokken worden. De precieze datum moet nog gekozen worden.’

Reeds in augustus maakte Snijders haar enthousiasme kenbaar voor het concept van een officiële young adult-Boekenweek en over het idee om een geschenk bij de week te hebben. Dat gaat helaas niet door, maar ‘er wordt nu gekeken naar een kortingsactie. De CPNB is namelijk in gesprek met de doelgroep, en zelf spreek ik hen ook regelmatig in de winkel, en daaruit blijkt dat ze wel weten wat ze willen lezen. Een kortingsactie is voor de doelgroep veel aantrekkelijker,’ aldus Snijders.

Bron

http://www.boekblad.nl/eerste-young-adult-boekenweek-in-maart-2015.242458.lynkx

Uitgeven