Afbeelding

Vulpen

Foto: Pexels

Gouden Griffel en Penseel uitgereikt en Margaret Atwood werkt aan nieuw boek

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!


Gouden Griffel en Gouden Penseel uitgereikt

Voor de 67ste kinderboekenweek is de Gouden Griffel dit jaar naar het boek Gozert (uitgeverij Lemniscaat) gegaan. Pieter van Koolwijk is de auteur hiervan en Linde Faas heeft het boek geïllustreerd.
Het Gouden Penseel is uitgereikt aan Hele verhalen voor een halve soldaat (uitgeverij Querido), een kinderboek dat Ludwig Volbeda heeft geïllustreerd en Benny Lindelauf heeft geschreven.

Bron: Tzum.info

Auteur Margaret Atwood werkt aan nieuw boek

Auteur Margaret Atwood, bekend van The Handmaid’s Tale, laat in het KRO-NCRV programma College Tour weten dat ze een nieuw boek aan het schrijven is. Atwood laat er nog niet veel over los, maar ze geeft wel aan dat dit geen roman wordt. In plaats daarvan zou haar nieuwe werk een collectie van korte fictieve verhalen worden.

Bron: AD.nl

Aad Wagenaar, journalist en auteur, overleden

Journalist en auteur Aad Wagenaar is op 82-jarige leeftijd overleden. Hij was voornamelijk bekend om zijn verhaal over het Siniti-meisje Settela Steinbach.
Daarnaast is hij veel aan het werk geweest bij de redacties van diverse dagbladen, waaronder
Het Vrije Volk en De Haagsche Courant.

Bron: Dagblad070

Uitspraak Herman Brusselmans jaagt schrijvers de zaal uit

Afgelopen weekend vond in Rotterdam de Literaire Marathon plaats, een reeks literaire voordrachten waarbij meerdere schrijvers aan het woord kwamen. Zo ook Herman Brusselmans. Tijdens zijn lezing over James Bond sneed hij een gevoelig onderwerp aan. Hij had het over de opvolger van Daniel Craig, de man die dit jaar voor de laatste keer de rol van James Bond op zich heeft genomen . Volgens Brusselmans moet tegenwoordig alles kunnen, dus hij vroeg zich af waarom we hierna niet een zwarte lesbische actrice nemen voor die rol, die dan ook nog obees is.Alma Mathijsen en Bregje Hofsteden verlieten even later de zaal toen Brusselmans het Engelse n-woord gebruikte.
Toen Hofsteden moest optreden gaf zij aan dat ze dat alleen wilde doen als de organisatie afstand zou nemen van de woorden van Brusselmans. Brusselmans heeft daarom later zelf de bijeenkomst verlaten.

Bron: De Telegraaf

Uitgeven