Goodreads: je eigen online boekenkast

Goodreads.com biedt een nieuwe manier van boeken ordenen.Altijd al je boeken op een nette wijze willen ordenen en bijhouden? Dan biedt de website Goodreads een uitkomst.

Goodreads.com is het grootste sociale netwerk op het gebied van boeken en lezers en telt bijna zes miljoen leden wereldwijd. Sinds zijn oprichting in 2006 is de website uitgegroeid tot een grote online community door en voor lezers. Met ongeveer 190 miljoen boeken in zijn database bevat Goodreads boeken van verschillende genres die variëren van de nieuwste bestsellers tot oude klassiekers.

Als lid van Goodreads kun je op je profiel je gelezen boeken in verschillende categorieën of genres ordenen, bijvoorbeeld op wenslijst, nog te lezen boeken, geschiedenis, chicklit en nog veel meer. Ook kun je op je persoonlijke pagina recensies en beoordelingen plaatsen. Verder kunnen leden van Goodreads discussies met elkaar voeren, vrienden uitnodigen, elkaars boekenkast bekijken, favoriete schrijvers volgen en op de hoogte blijven van de nieuwste boeken. Voor een beginnende schrijver is er ook de gelegenheid om een in eigen beheer uitgebracht boek onder de aandacht te brengen.

Op Goodreads is er verder de mogelijkheid om voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld één jaar, een leesuitdaging met jezelf aan te gaan. Dit kan voor veel lezers een drijfveer zijn om binnen een jaar het gewenste aantal boeken te lezen. Bovendien bevat elk boek een korte beschrijving en links naar verschillende online boekhandels waar het boek gekocht kan worden, zoals Amazon en Barnes & Noble. Het schijnt zelfs dat Goodreads alle boeken in zijn database heeft die ook in Amazon zijn opgenomen.

Bron

www.docstoc.com/docs/110426659/Reading-Dead-No-Way!-See-Goodreads