Eerste editie Noorderwoord

Noorderwoord in Amsterdam NoordNa Bijlmer Boekt! en West Words komt stichting SLAA in samenwerking met de Theaterstraat en Fijn Zonneplein met een nieuwe literair evenement: Noorderwoord.

Literaire optredens

Tijdens de eerste editie van Noorderwoord op 14 november zal schrijfster Suzanna Jansen vertellen over haar werk en leven. Haar familie komt uit Tuindorp Oostzaan en haar boek Het Pauperparadijs speelt zich voor een groot deel af in het Tuindorp van de jaren dertig.

Ook gaat Suzanna Jansen in gesprek met mede-initiatiefneemster van Noorderwoord Christine Otten. Zij publiceerde eerder dit jaar de roman Om adem te kunnen halen. Dit is een roman over het  arbeidersverleden van haar ouders en grootouders.

Verder zal Theaterstraat-schrijfster Malou de Roy van Zuydewijn een monoloog schrijven op basis van een ontroerend liefdesverhaal tussen twee Amsterdam-Noorderlingen. Deze monoloog wordt gebracht door actrice Marja Kok. Daarnaast wordt Lamyn Belgaroui de vaste huisdichter van Noorderwoord. De hele avond zal muzikaal ondersteund worden door jazzcombo het Specie Trio.

Praktische informatie

Wat: Noorderwoord
Waar: Het Zonnehuis, Zonneplein 29, Amsterdam
Wanneer: 14 november 2013 
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: 7 euro / 5 euro (stadspas, CJP, studentenpas)
Kaarten reserveren? Mail naar noorderwoord@gmail.com 

Bron

http://slaa.nl/#!/alles/820/Noorderwoord

Gerelateerd